Φτιάχνουμε σπιτικές μπάρες δημητριακών για τα παιδάκια μας!

Φτιάχνουμε σπιτικές μπάρες δημητριακών για τα παιδάκια μας!

Υλικά:

1/3 φλιτζάνι λιναρόσπορο
2 φλιτζάνια βρώμη
3/4 φλιτζάνι βούτυρο (κανονικό, φυστικοβούτυρο, βούτυρο αμυγδάλου ή βούτυρο από ηλιόσπορους)
1/3 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας
1/2 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας ή κομμάτια

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΣΕ 3 ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΤΟ!

[babyPostAd]Για την επικάλυψη σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας κομμάτια σοκολάτας ή κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Εκτέλεση:

1. Καλύψτε ένα ταψάκι 8*8 με λαδόκολλα
2.Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή ένα μπλέντερ, τοποθετήστε το λιναρόσπορο και πολτοποιήστε για 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει τρίμμα. Προσθέστε τη βρώμη και πολτοποιήστε για άλλα 5-10 δευτερόλεπτα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, λιώστε το βούτυρο που επιλέξατε, το μέλι και το λάδι καρύδας, ανακατεύοντας συχνά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα μέντας, ανακατεύοντας. Αφήστε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
4. Προσθέστε το μείγμα της βρώμης και ανακατέψτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν.

5. Μεταφέρετε το μείγμα βρώμης στο ταψάκι και φτιάξτε το σχήμα που επιθυμείτε στις μπάρες σας. Πιέστε προς τα κάτω ομοιόμορφα μέχρι το μείγμα να μείνει σταθερό.
6. Σε ένα μικρό μπωλ, προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας και το λάδι καρύδας και θερμάνετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
7. Ρίξτε τη σοκολάτα στην κορυφή των μπάρων ή αν θέλετε ένα παχύ στρώμα, απλά χύστε τη σοκολάτα σε ολόκληρο το ταψάκι και απλώστε σε ένα λεπτό στρώμα με ένα μαχαίρι ή σπάτουλα.
8. Τοποθετήστε το ταψί στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει για 2 ώρες. Κόψτε σε 18 μπαρες ή μικρές μπουκίτσες και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή