Καλησπέρα σε όλους σας!Θα σας δείξω βήμα- βήμα πως να φτιάξετε μια πινιάτα με απλά υλικά και κυρίως οικονομικά. Και για να μη χρονοτριβούμε, σας παρουσιάζω αμέσως τα υλικά που θα χρειαστούμε… – Μπαλόνι foil σε σχήμα αστέρι (το χρώμα δε μας ενδιαφέρει)
- 5 καπελάκια για πάρτυ (προτιμήστε μονόχρωμα ή πουά)
- Κομμάτια από εφημερίδα κομμένα σε λωρίδες
- ένα ψαλίδι
- ένα κοπίδι
- ένα πινέλο
- ρετάλια από γκοφρέ σε διάφορα χρώματα
- λίγη ατλακόλ
- 1 μεζούρα (περίπου ένα κεσεδάκι γιαούρτι) αλεύρι
- 1 ½ μεζούρα νερό
- 1 ζευγάρι γάντια μιας χρήσης
- λίγη χαρτοταινία
1. Φουσκώστε το μπαλόνι και κολλήστε στις γωνίες τα 5 καπελάκια, με απαλές κινήσεις ώστε να μη σκάσει
2. Κόψτε την εφημερίδα σε λωρίδες και βουτάτε ένα-ένα κομμάτι στην αλευρόκολλα.
3. Κάθε λωρίδα τη βουτάμε στην αλευρόκολλα, τη «στραγγίζουμε» απαλά με τα δυο μας δάχτυλα αφαιρώντας όσο περισσεύει και την κολλάμε επάνω στο μπαλόνι. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε ακάλυπτα σημεία…
4. Αφού τελειώσει η πρώτη πλευρά της πινιάτας, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στην από πίσω…
*** Κάθε φορά που τελειώνει μια στρώση, την αφήνουμε στον ήλιο να στεγνώσει για 2-3 ώρες. Η πινιάτα μας πρέπει να έχει 3 στρώσεις εφημερίδας σε κάθε πλευρά!
5. Μόλις στεγνώσει καλά, ανοίγουμε με το κοπίδι μια τρύπα για να τη γεμίσουμε. Στη συνέχεια, κόβουμε τα ρετάλια από γκοφρέ σε μήκος 3 εκ. και πάχος 2 εκ. και κάνουμε μικρές κάθετες ψαλιδιές. Τώρα αρχίζει το διασκεδαστικό κομμάτι που είναι το στόλισμα…
Στολίζουμε πρώτα με ένα χρώμα και μετά συνεχίζουμε με το δεύτερο, φτιάχνοντας στην ουσία «ομόκεντρους κύκλους»…
Δεν ξεχνάμε να καλύψουμε και τις γωνίες με γκοφρέ, για να μη φαίνεται η εφημερίδα.
6. Η πινιάτα μας είναι σχεδόν έτοιμη! Γεμίστε τη με σερπαντίνες (ανοιγμένες), χαρτοπόλεμο, ζελεδάκια, σοκολατάκια, γλειφιτζούρια, καραμέλες, σφραγιδούλες,ΟΧΙ βαριά υλικά…
7. Κλείστε το στόμιο της πινιάτας με ένα κομμάτι χαρτόνι που θα κολλήσετε με λίγη θερμοκόλλα καλύτερα, για να μη σας ανοίξει…
8. Για να είναι πιο «παιχνιδιάρικη», κόψτε χρωματιστές λωρίδες από το γκοφρέ και σε 4 από τα 5 καπελάκια συρράψτε τες στις άκρες τους.
9. Στο τελευταίο καπελάκι που θα είναι και η «κορυφή» κάντε μια τρύπα με το διακορευτήρα και περάστε ένα κομμάτι σπάγγο για να μπορέσετε να την κρεμάσετε. ΤΩΡΑ, η πινιάτα σας είναι όντως έτοιμη!!!!!!!
Πηγή: http://www.kinderella.gr/