Η γιορτή της Μητέρας είναι μια πολύ ξεχωριστή γιορτή και για αυτό θα πρέπει να την γιορτάσετε με μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή! Φτιάξτε λοιπόν ένα σοκολατένιο κέικ με γεύση φράουλα που κυριολεκτικά λιώνει στο στόμα!
Θα χρειαστείτε:
- 1 κούπα βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου.
- 1 κούπα μαύρη(καστανή) ζάχαρη.
- 3 αυγά
- 1/2 Κούπα σιρόπι φράουλας
- 1 βανίλια(ένα μπουκαλάκι)
- 2/3 Της κούπας λιωμένη μαύρη σοκολάτα
- 2 Κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
- 1 Κουταλάκι σόδα μαγειρικής.
- 1/4 Της κούπας κακάο σε σκόνη.
- 1 κούπα βραστό νερό.
Προετοιμασία:
Προθεμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πάρτε ένα μακρόστενο ταψί και βάλτε μια λάδόκολλα ή βουτυρώστε το πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακό.
Μόλις μαλακώσει αρκετά προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε τα καλά.
Προσθέστε την βανίλια, το συρόπι και την λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το αλεύρι, την σόδα και το κακάο και ανακατέψτε το. Από το ξερό αυτό μείγμα προσθέστε το 1/3 στο υγρό μείγμα με την σοκολάτα κλπ και χτυπήστε το καλά με το μίξερ. Μετά ρίξτε το μισό βραστό νερό και το υπόλοιπο ξερό μείγμα με το αλεύρι στο υγρό μείγμα και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και χτυπήστε ξανάμε το μίξερ.
Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί και ψήστε το για 30 λεπτά.Μειώστε την θερμοκρασία στους 160 και ψήστε για άλλα 20 με τριάντα λεπτά.
Αν θέλετε να φτιάξετε και την ροζ επικάλυψη ρίξτε μισή κούπα ζάχαρη άχνη, 5 Κουταλιές της σούπας νερό, και ρόζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ρίξτε την επικάλυψη μόλις κρυώσει το κέικ και διακοσμήστε το όπως θέλετε.
Απολαύστε το!
babyradio.gr- Γκαλίτσιου Μαριάννα
Συνταγή για ψητή πατάτα με γέμιση πίτσας από το babyradio!
Τρουφάκια Oreo με κάλυψη σοκολάτας με 3 υλικά
Πανεύκολο παγωτό με nutella με 4 υλικά σε 3 κινήσεις