Για τα μωράκια που μπορούν και τρώνε πλέον κρέας αυτή η σουπίτσα είναι ιδανική! Μπορείτε να τη φτιάξετε με κοτόπουλο ή με μοσχάρι.
Υλικά
50-100 γρ. κρέας από μοσχάρι χωρίς λίπος, πέτσες ή νεύρα, ή 50-100 γρ. στήθος από κοτόπουλο χωρίς πέτσες
2 μικρές πατάτες
2 μικρά καρότα
3-4 είδη διάφορα χορταρικά εποχής
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιές γλυκού χυμό λεμονιού ή ντομάτας
2 κοφτές κουταλιές σούπας ρυζάλευρο
Ενημερωθείτε για τα υλικά των συνταγών στο mamashome κάνοντας κλικ ΕΔΩ…
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Βάλτε το να σιγοβράσει σε κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό για μισή ώρα.
Πλύντε και καθαρίστε καλά τα χορταρικά, τις πατάτες και τα καρότα. Προσθέστε τα στο κρέας που βράζει και αφήστε το να βράσει για άλλα 30-40′.
Αλέστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μίξερ.
Αδειάστε το μίγμα στο πιάτο του μωρού και προσθέστε το χυμό ντομάτας ή λεμονιού και το λάδι. Αφήστε τη σούπα να κρυώσει λίγο και προσθέστε τις 2 κουταλιές σούπας ρυζάλευρο, ανακατεύοντας καλά με το κουτάλι.
sintagespareas.gr