Φτιάξτε παγωμένο μωσαϊκό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Φτιάξτε παγωμένο μωσαϊκό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ:

– 200 γρ. κουβερτούρα κλασσική
– 125 γρ. γάλα
– 3 κρόκοι αυγών
– 100 γρ. ζάχαρη
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
– 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
-30γρ.κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ:

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπωλ και τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη ψηθούν οι κρόκοι και αποσύρουμε όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 85°C περίπου. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι η θερμοκρασία του πέσει στους 35οC. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Σπάμε με το χέρι τα πτι μπερ και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Ενσωματώνουμε απαλά την παχύρρευστη κρέμα με το μείγμα σοκολάτας και αναμειγνύουμε με τα μπισκότα. Τοποθετούμε μεμβράνη μέσα σε μακρόστενη φόρμα και αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.

Πηγή: glykes-alchimies.gr

Διαβάστε ακόμη:

Το πιο δροσερό γιαουρτογλυκό ψυγείου στη στιγμή!

Δροσερό cheesecake λεμονιού – H απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!

Το απόλυτο γλυκό: Ρολό παγωτό με κέικ!