Φτιάξτε σπιτικό KINDER BUENO με τα χεράκια σας!
Υλικά:
250 γρ σοκολάτα γάλακτος
50 γρ μαύρης σοκολάτας
1 βαζάκι λευκή μερέντα (του εμπορίου ή σπιτική)
4 γκοφρέτες βανίλιας του εμπορίου
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα τη μαύρη και και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα στα καλούπια για τα σοκολατάκια (πλαστικά ή σιλικόνης), γεμίζοντας μέχρι επάνω. Αμέσως μετά αναποδογυρίζετε τα καλούπια και ρίχνετε όλη τη σοκολάτα σε ένα μπολ, έτσι ώστε στα καλούπια να έχει μείνει μόνο μια λεπτά στρώση εσωτερικά.
Αφήνουμε τη σοκολάτα στα καλούπια να κρυώσει καλά.
Βάζουμε την λευκή μερέντα και το μεγαλύτερο μέρος της σοκολάτας που έμεινε στο μπολ σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
** Κρατάμε στην άκρη λίγη σοκολάτα για την επικάλυψη.
Γεμίζουμε τα καλούπια, όπως οι φωτογραφίες.
Καλύπτουμε στο τέλος τα καλούπια από τις γκοφρέτες, κομμένες φυσικά στο μέγεθος του καλουπιού.
Καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα που κρατήσαμε πάνω από τις γκοφρέτες και αφαιρούμε πάλι πάλι την περίσσεια σοκολάτα με την άκρη της σπάτουλας.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε από τα καλούπια.
Πηγή: mamastv.gr