Φτιάξτε τα αγαπημένα ζελεδάκια των παιδιών μόνοι σας!

ζελεδάκια

Τα ζελεδάκια, όπως τα ποπ κορν και τα πατατάκια είναι εθισμός! Αγαπάμε να τα “τσιμπάμε” όταν βλέπουμε ταινία, όταν απλά αράζουμε στο σπίτι μας, όταν δουλεύουμε στο γραφείο. Εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για ζελεδάκια.

Γιατί να αγοράσεις ζελεδάκια ενώ μπορείς να τα φτιάξεις μόνος σου; Η συνταγή για ζελεδάκια είναι πιο εύκολη από όσο νομίζεις και το μόνο επιπλέον, που χρειάζεσαι είναι μια ειδική θήκη σε όποιο σχήμα θέλεις εσύ.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για τα ζελεδάκια;

Για περίπου 300 ζελεδάκια

 • 2 φλιτζάνια (480ml) κρασί ροζέ
 • 1/3 φλιτζάνι (50gr) σκόνη ζελατίνης
 • 1 φλιτζάνια (200gr) ζάχαρη
 • 1 σταγόνα χρώμα ροζ (προαιρετικά)
 • Μια θήκη ειδική για να φτιάξεις τα ζελεδάκια σου

Η συνταγή για τα ζελεδάκια βήμα-βήμα

 1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξε 1 φλιτζάνι ροζέ. Σιγβοράζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη θερμότητα.
 2. Σε ένα δοχείο μέτρησης υγρού ή απλά σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τη σκόνη ζελατίνης και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι κρασί ροζέ. Αφήνουμε να “καθίσει”. Η ζελατίνη στη συνέχεια πρέπει να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
 3. Προσθέτουμε το μείγμα ζελατίνης στην κατσαρόλα με το ροζέ κρασί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη για περίπου 5 λεπτά. Το μείγμα πρέπει να μοιάζει με σιρόπι.
 4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε μια σταγόνα ροζ χρώμα, αν θέλουμε.
 5. Χρησιμοποιούμε ένα σταγονόμετρο για να διανείμουμε το μείγμα μέσα στη θήκη για τα ζελεδάκι μας.
 6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 90 λεπτά ή μέχρι να είναι στέρεο το μείγμα μας. Αφαιρούμε τα ζελεδάκια προσεκτικά από τη θήκη και κρατάμε στο ψυγείο μέχρι και 2 εβδομάδες.