Ένα καταπληκτικό γλυκάκι, για τις στιγμές υπογλυκαιμίας!
Το μήλο, συνδεδεμένο από την αρχαιότητα ακόμα με μύθους, παραδόσεις, παραμύθια και ιστορίες (το μήλο της Έριδος, των Εσπερίδων, του Παραδείσου, της Χιονάτης, του Νεύτωνα), κατέχει βασική θέση ανάμεσα στα αγαπημένα μας φρούτα, με την πλούσια γεύση του και τις απαραίτητες βιταμίνες του.
“Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα” και στη δικιά μας συγκεκριμένη συνταγή, κάνει και “το ζαχαροπλάστη πέρα”!!
Υλικά για 5 μερίδες:
- 5 μήλα (αν είναι η εποχή τους προτιμήστε φυρίκια)
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 φλ. φιλέ αμυγδάλου
- ½ φλ. αποξηραμένα κράνμπερις
- 5 ξυλάκια παγωτού
Οδηγίες:
- Στερεώνουμε από ένα ξυλάκι παγωτού στη βάση κάθε μήλου.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Βουτάμε κάθε μήλο μέχρι τη μέση στη λιωμένη σοκολάτα.
- Όσο είναι ακόμα ρευστή η σοκολάτα, πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και κράνμπερις.