Φτιάξτε Ζελεδάκια Φράουλας για να Παίρνετε Μαζί σας στο Θερινό Σινεμά
Συστατικά
- 500 γρ. φράουλες
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 650 γρ. νερό
- 40 γρ. γλυκόζη
- 1 στικ βανίλιας με τους σπόρους
- 60 γρ. φύλλα ζελατίνης
[babyPostAd]Για την αρωματική ζάχαρη
- 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική για πασπάλισμα
- ξύσμα από 2 λάιμ για πασπάλισμα
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αναμειγνύουμε τις φράουλες με 40 γρ. ζάχαρη και το νερό σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
- Σβήνουμε τη φωτιά και κατευθείαν σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και να βγάλουν όλα τα αρώματα τους και το χρώμα τους.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε μία βαθιά κατσαρόλα (θα πρέπει να έχουμε περίπου 850 γρ.).
- Προσθέτουμε τη γλυκόζη, τους σπόρους της βανίλιας και την υπόλοιπη ζάχαρη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 116°C (μετράμε με το ειδικό θερμόμετρο) για 15-20 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βουτάμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό για να μαλακώσει για 3-5 λεπτά.
- Τις στεγνώνουμε, τις προσθέτουμε στο μείγμα με τις φράουλες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε μία τετράγωνη φόρμα των 22 εκ. όπου έχουμε στρώσει σε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί από 6 ώρες μέχρι και όλη νύχτα.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το μείγμα για πασπάλισμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Αναποδογυρίζουμε σε μία επιφάνεια κοπής στην οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα και αφαιρούμε και τη μεμβράνη.
- Κόβουμε σε κυβάκια 4×4 εκ., τα βουτάμε μέσα στο μπολ με το μείγμα ζάχαρης και το ξύσμα για λάιμ και σερβίρουμε.
Tip
Τα ζελεδάκια μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι 3 μέρες.
*Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.
*Για τον υπολογισμό των στοιχείων του πίνακα χρησιμοποιείται λογισμικό
Πηγή: akispetretzikis.com