Εκδήλωση: «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα… χάρτινο φεγγάρι» (για παιδιά 6-12 ετών)

Μουσική και χορός

Η καρτέλα της εκδήλωσης

Τίτλος: «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα… χάρτινο φεγγάρι»
Ηλικίες παιδιών: 6-12 ετών
Πότε: Σάββατο 18/05/2019 στις 12:00-14:00
Πού: IANOS Café, Σταδίου 24, Αθήνα 105 6 – κλικ για χάρτη
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη

 

Περιγραφή

Το Σάββατο 18/05/2019 στις 12:00-14:00, η ομάδα musicArte κλείνει τον κύκλο των φετινών μουσικό-εκπαιδευτικών εργαστηρίων της στον ΙΑΝΟ, με την εκδήλωση «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα… χάρτινο φεγγάρι» (για παιδιά 6-12 ετών).

Πρόκειται για την παιδική εκδήλωση της εκπαιδευτικής μουσικής ομάδας, musicArte, η οποία πραγματοποιεί το έβδομο πρόγραμμα από τις ενότητες «Κόκκινη κλωστή δεμένη σε ανέμη… μουσική» και «Ένα ταξίδι θα σε πάω», για παιδιά 6-9 και 9-12 ετών αντίστοιχα, με θέμα συνάντησης: «Ήλιος, θάλασσα, μια ελιά κι ένα… χάρτινο φεγγάρι».

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μουσική από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα, και να συμμετέχουν με τραγούδι και χορό σε μια εκδήλωση που έχει την πρόθεση να προσφέρει χαρά, διασκέδαση και γνώση.

Είσοδος ελεύθερη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café

Η ομάδα παρουσίασης

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση. Δημιουργήθηκε το 2010 από τις Κατερίνα Παπαδάκου, Έφη Ρηγάτου και Αλεξία Χατζηλυκούδη.

Το όνομα της ομάδας «musicArte» (μουσική και τέχνη, τέχνη και μουσική) αποτελεί την φιλοσοφία της. Μέσω της τέχνης γενικά και της μουσικής ειδικότερα, τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον κόσμο που τα περιβάλλει, την ομορφιά της ζωής και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις διαθέσεις τους και να μεταδώσουν ότι επιθυμούν.

Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους.

Προσεγγίζει το κοινό που κάθε φορά απευθύνεται, με δράσεις βιωματικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Δημιουργεί προγράμματα και εργαστήρια σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων, που αναπτύσσουν νέες ιδέες για την παρουσία της τέχνης στη ζωή των παιδιών και των εφήβων.

Προσφέρει «εμπειρίες πολιτισμού» και δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να αποκτήσουν τη δική τους προσωπική σχέση με τον πολιτισμό. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς.