Η μουσική παιδική παράσταση «Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι»

ΑΦΙΣΑΚΙ-out

Η μουσική παιδική παράσταση «Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι» με την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Λουδάρου, ξεκίνησε τις παραστάσεις της στο θέατρο «Αθηνά».

Tο έργο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, απόσπασμα του οποίου υπάρχει στο βιβλίο της Γλώσσας της Β’ Δημοτικού και δίνει την δυνατότητα στους μικρούς θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά απέναντι σε σημαντικές αξίες της ζωής , όπως είναι η φιλία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στην διαφορά, η σημαντικότητα του ολυμπιακού πνεύματος, αλλά και να τα αφυπνίσει απέναντι σε θέματα όπως είναι η μετανάστευση, η απώλεια και η σημασία της ομάδας.

Η ηρωίδα, η τολμηρή Σερενάτα, απογοητευμένη που ο Δήμαρχος του χωριού αποφάσισε μέσα σε ένα βράδυ να κλείσει το μουσικό σχολείο, προσπαθεί να κάνει την ανατροπή. Έτσι με την βοήθεια του αγαπημένου της φίλου, ο οποίος είναι και μετανάστης, σχεδιάζουν να ξαναφέρουν την μουσική στο Κανταδοχώρι, ζητώντας την βοήθεια όλων των κατοίκων του χωριού.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από σκηνές που ξεχειλίζουν από αγωνία, δράση, χιούμορ, μουσική, τραγούδι και διαδραστικά παιχνίδια. Το μήνυμα που επιδιώκεται να περάσει στο τέλος του έργου είναι ότι μέσα από την αλληλοβοήθεια και την συμπόρευση, όλοι μπορούμε να ονειρευτούμε και να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό, όπως είναι η αγάπη απέναντι στον πολιτισμό.

ΑΦΙΣΑΚΙ-ΣΕΡΕΝΑΤΑ2

Παίζουν οι ηθοποιοί
ΕΛΊΝΑ ΜAΛΑΜΑ, ΘΟΔΩΡΉΣ ΜΠΟΥΖΙΚΆΚΟΣ, ΜΆΡΚΟΣ ΜΠΟΎΓΙΑΣ
ΓΩΓΏ ΒΟΓΆΣΑΡΗ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΓΙΏΡΓΟΣ ΤΣΟΥΡΟΥΝAΚΗΣ.
Τιμητική συμμετοχή: ΚΛΈΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΉ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΊΚΗΣ
Στο ρόλο της μαμάς του Φοίβου με Βίντεο προβολή η ΒΙΚΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κείμενο – στίχοι -μουσική: ΜAΡΩ ΘΕΟΔΩΡAΚΗ
Σκηνοθεσία – Επιμέλεια κειμένου: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ
Σκηνικά: ΛIΑ ΑΣΒΕΣΤΆ
Κοστούμια: Madame Pelagie
Χορογραφίες – Β. Σκηνοθέτη: AΓΗ ΚΟΝΤΟΎ
Φωτισμοί: ΓΙΏΡΓΟΣ ΦΩΤΌΠΟΥΛΟΣ
Επιμέλεια μαλλιών & Μακιγιάζ: MΙΧΑΛΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ
Φωτογραφίες: ΘΩΜΑΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Χορηγός επικοινωνίας:babyradio.gr