Μια παράσταση βρεφικού θεάτρου για θεατές 8 μηνών – 2,5 ετών

Αφίσα A3_out

Γνωρίζεις τι είναι το βρεφικό θέατρο; Θα ήθελες το μωράκι σου να εξοικειωθεί από νωρίς με τον θεατρικό χώρο και να γνωρίσει την μουσική και το φως μέσα από τον δικό του τρόπο σκέψης;

Η ομάδα “The LittleFoxes, babytheatercompany” παρουσιάζει στους λιλιπούτειους θεατές της Θεσσαλονίκης την πρωτοποριακή θεατρική παράσταση για βρέφη και νήπια «ClarusPuer:το φωτεινό αγόρι». Η παράσταση είναι ιδανική πρόταση για παιδάκια προσχολικής ηλικίας που ανακαλύπτουν τις αισθήσεις, τον χώρο και διατηρούν τον αυθεντικό τρόπο σκέψης τους.

Το έργο
Ένα αγόρι γνωρίζει έναν νέο φίλο, το φως. Υπήρχε πάντοτε γύρω του, αλλά δεν το είχε προσέξει ποτέ πραγματικά. Υπήρχε γύρω του ή υπήρχε μέσα του;
Μαζί ανακαλύπτουν τον ήχο σε όλες του τις μορφές και με όλες του τις ιδιότητες. Παρακινούν το ένα το άλλο και ανακαλύπτουν τον ήχο του σώματος, των αντικειμένων, των οργάνων, τον ρυθμό, την ένταση. Το σκανταλιάρικο φως καθοδηγεί και το ζωηρό αγόρι μαθαίνει, σαν να είναι το φως ο άλλος του εαυτός. Σαν να είναι το φως, η δεύτερή του όψη.

Little Foxes2

Η ομάδα LittleFoxes
Η ομάδα Littlefoxesδραστηριοποιείται στο θέατρο για βρέφη και νήπια τα τελευταία δύο χρόνια, σε ερευνητικό επίπεδο και σε παραστάσεις casestudy. Μετά από έρευνα για το βρεφικό θέατρο και την λειτουργία του φωτός σε αυτό, σε μεταπτυχιακό επίπεδο και συνεργασία με τους δύο σημαντικότερους βρεφικούς θιάσους του Λονδίνου, οι Littlefoxesείναι έτοιμοι να παρουσιάσουν την πρώτη παράστασή τους που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Little Foxes3

Το βρεφικό θέατρο
Το βρεφικό θέατρο είναι ένα είδος που απευθύνεται σε βρέφη και νήπια 8 μηνών εως 2,5 ετών.
Το θέατρο σε αυτές τις ηλικίες λειτουργεί καταλυτικά στην διαμόρφωση και εξέλιξη της αντίληψης. Η γενικευμένη ιδέα, πως τα βρέφη και νήπια δεν μπορούν να παρακολουθήσουν δράσεις παρά μόνο να συμμετέχουν στην διαδικασία παιγνιδιού, είναι απόλυτα λανθασμένη. Στο βρεφικό θέατρο, οι λιλιπούτιοι θεατές απαλλαγμένοι από συμβατικούς τρόπους αντίδρασης και απενοχοποιημένοι από την υποχρέωση αποδοχής του έργου, μαθαίνουν να παρακολουθούν, να εκφράζονται και γνωρίζουν τον κόσμου και τις αισθήσεις με τον δικό τους τρόπο.

Αφίσα A3_ low

Συντελεστές:
πρωτότυπο κείμενο, σκηνοθεσία, σχεδιασμός φωτισμού: Έμιλυ Καμαρινοπούλου
ερμηνεία: Βασίλης Κανελλόπουλος
διάρκεια: 40’ / μέγιστος αριθμός βρεφών και νηπίων: 40 ανά παράσταση
έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή στη 12π.μ.
BlackBox (Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 65&Φλεμινγκ 2, Θεσσαλονίκη)
Καθημερινές παραστάσεις για βρεφικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία