Γενέθλια διδύμων: Μία ή διαφορετικές τούρτες;

Γενέθλια διδύμων: Μία ή διαφορετικές τούρτες;

Γενέθλια διδύμων

Τα δίδυμα, από την πρώτη κιόλας μέρα της ζωής τους, μοιράζονται πολλά. Μέσα σε όλα αυτά που μοιράζονται λοιπόν είναι φυσικά και τα γενέθλιά τους!

[babyPostAd]Για τους γονείς που έχουν δίδυμα, το κεφάλαιο “γενέθλια” και συγκεκριμένα η τούρτα γενεθλίων, μπορεί να είναι μεγάλος προβληματισμός. Αυτό συμβαίνει γιατί το καθένα από τα δίδυμα αξίζει ξεχωριστή διαχείριση, μόνο που μια διπλή γιορτή, μπορεί πολύ εύκολα να πάρει μεγάλες διαστάσεις και να γίνει κάτι μεγαλύτερο και ακριβότερο απ’ αυτό που οι γονείς έχουν στο μυαλό τους.

Τι κάνουμε λοιπόν όταν γιορτάζουν τα δίδυμά μας;

Κάποιοι γονείς κάνουν δύο ξεχωριστά πάρτυ στα δίδυμα παιδιά τους. Η τακτική αυτή είναι μάλλον η ιδανική, με δεδομένο ότι κάθε ένα από τα παιδιά έχει μια μέρα αφιερωμένη σε αυτό, με όλα τα φώτα στραμμένα πάνω του. Είναι όμως σίγουρα μια πολυέξοδη και κουραστική απόφαση και πράγματι πολλοί γονείς δεν έχουν το χρόνο, το χρήματα ή και τη διάθεση να οργανώσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια και τα ίδια τα δίδυμα εκφράζουν την επιθυμία να κάνουν ένα πάρτυ και να καλέσουν τους φίλους και των δύο.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν το πάρτυ είναι κοινό και για τα δύο παιδιά, αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να σβήνετε δύο τούρτες, μία για το καθένα τους. Είτε συνηθίζετε να αγοράζετε τούρτες απέξω, είτε να τις φτιάχνετε οι ίδιες στο σπίτι, αυτό είναι  κάτι που πρέπει να προσέξετε και να δώσετε σημασία για  τα γενέθλιά τους. Τα διαφορετικά σχέδια, τα χρώματα και η επιλογή της γεύσης, θα δώσει στα δίδυμά σας τη χαρά της μοναδικότητας σε αυτή την ξεχωριστή μέρα του χρόνου.

Καλό είναι φυσικά πέρα από τις διαφορετικές τούρτες, να σβήσει ο καθένας τα κεράκια του ξεχωριστά και να τραγουδήσετε το τραγούδι των γενεθλίων τους δύο φορές, αποδεικνύοντας στα παιδιά πως μπορεί να είναι δίδυμα, αλλά είναι διαφορετικά, έχουν διαφορετικές επιλογές και μοναδική αξία το καθένα!

Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που τα ίδια τα δίδυμα θέλουν να μοιραστούν ακόμα και την τούρτα γενεθλίων τους όπως και τα κεράκια, ενδεχομένως σε μικρή ακόμη ηλικία. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε πάντα, είναι πως πρέπει να σεβόμαστε τη γνώμη τους και τις επιλογές τους. Όμως και με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων τους και το πως θα γιορτάσουν αυτή την ημέρα, μπορούμε να τους περάσουμε το μήνυμα ότι το κάθε ένα από τα δίδυμα είναι ένα μοναδικό παιδί και ότι αξίζει να το αντιμετωπίζουμε έτσι.

Πηγή:   mytwins.gr

Διαβάστε ακομη:

Πώς κατάφερα να βάλω τα δίδυμα σε πρόγραμμα!

Έχεις δίδυμα; Τα tips για τον θηλασμό που θα σου λύσουν τα χέρια

7 πράγματα που έμαθα από τον 1ο χρόνο με τα δίδυμά μου