Γέννα και τοκετός: 6 μύθοι καταρρίπτονται!

Γέννα και τοκετός: 6 μύθοι καταρρίπτονται!

78f61da2b3732c3c1482f3a7961a4eee

Αν οι ταινίες μας έδειχναν πάντα μια ρεαλιστική οπτική της πραγματικότητας τότε μια απλή συζήτηση με τον καλό σου θα έλυνε όλα σας τα προβλήματα και μετά από μια απόλυση θα έβρισκες τη δουλειά των ονείρων σου.

Όπως με πολλές καθημερινές καταστάσεις έτσι και η γέννα και ο τοκετός δεν παρουσιάζονται όπως θα έπρεπε, με πολλούς μύθους να έχουν δημιουργηθεί για τα στάδια αλλά και τα συναισθήματα της ημέρας που θα φέρεις στον κόσμο το παιδί σου.

Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η κατανόηση για τα παιδιά σας;

Μύθος: Για να ξεκινήσει ο τοκετός πρέπει να σπάσουν τα νερά!

Θυμάσαι την Miranda στο Sex and the City να παθαίνει πανικό όταν τα νερά της έσπασαν … πάνω στα καινούρια παπούτσια της Carrie κι αμέσως να πηγαίνει στην κλινική για να γεννήσει. Στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες γεννούν χωρίς να έχουν σπάσει τα νερά τους, ενώ οι συσπάσεις (ήπιες) προηγούνται κι έτσι ίσως να μην καταλάβεις ότι έχει ξεκινήσει ο τοκετός.

Μύθος: Υπάρχει μόνο μία κατάλληλη στιγμή για την επισκληρίδιο αναισθησία

Αν την κάνεις πολύ αργά, ο τοκετός θα διαρκέσει περισσότερο κι αν την κάνεις πολύ νωρίς μπορεί να χρειαστεί να κάνεις καισαρική. Όχι, οι γιατροί επιμένουν ότι ποτέ δεν είναι ακατάλληλη στιγμή να ζητήσεις την επισκληρίδιο!

Μύθο: Αν έχεις μεγάλη περιφέρεια, θα γεννήσεις πιο εύκολα!

Οι γυναίκες με πιο μεγάλη λεκάνη θα γεννήσουν πιο εύκολα, αλλά το μέγεθος της λεκάνης δεν μπορείς να το υπολογίσεις απλά βλέποντας την περιφέρεια μιας γυναίκας!

Μύθος: Οι πικάντικες τροφές σε βοηθούν να προκαλέσεις τον τοκετό!

Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά και μάλιστα δεν υπάρχει καμιά  (μη ιατρική) μέθοδος που σύμφωνα με τους γιατρούς μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Μύθος: Ο γιατρός σου θα είναι μαζί σου σε όλη τη διάρκεια του τοκετού.

Δεν είναι απαραίτητο αλλά μπορεί και να συμβεί. Κάποιοι γιατροί μπαίνουν στην αίθουσα του τοκετού μόνο την ώρα που γεννάς αφήνοντας τη μαία στο πλευρό σου κι άλλοι είναι μαζί σου όλη την ώρα!

Μύθος: Αν γεννήσεις με καισαρική, θα πρέπει να κάνες καισαρική και την επόμενη φορά

Αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό, όμως πλέον πολλοί γιατροί επιτρέπουν και το αντίθετο αφού θεωρείται ασφαλές για τις περισσότερες γυναίκες. Φυσικά, η τελική απόφαση είναι του γιατρού σου!

http://joytv.gr

Διαβάστε ακόμη:

17 «Αθώες» Φράσεις των Γονέων που «Σκοτώνουν» το Παιδί..

Πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν τα αδέρφια τσακώνονται;