Για όσους μου λένε ότι δημοσιεύω πολλές φωτογραφίες της κόρης μου…

Για όσους μου λένε ότι δημοσιεύω πολλές φωτογραφίες της κόρης μου…

δημοσιεύω πολλές φωτογραφίες της κόρης μου

«Δεν χρειάζεται να ανεβάζεις τόσες φωτογραφίες της κόρης σου», μου λένε πολλοί.

Κι όμως χρειάζεται…
Κοινοποιώ φωτογραφίες της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γιατί ο κόσμος κοιτάζει έντονα. Και όσο μεγαλώνει η μικρή μου, τόσο πιο έντονη γίνεται η διαφορετικότητα της από τους υπόλοιπους…

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Κοινοποιώ φωτογραφίες της για να σταματήσει το στερεότυπο ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down υποφέρουν.Σε όλες τις φωτογραφίες θα δείτε την μικρή μου να παίζει, να γελάει και να ζει την ηλικία της. Το παιδί μου δεν υποφέρει και η μόνη της διαφορά από το δικό σου παιδί είναι ότι αποκλείεται να γίνει αστροφυσικός…

Κοινοποιώ φωτογραφίες της για να δείξω το πόσο αισιοδοξία μπορεί να υπάρχει στον κόσμο. Εσείς που δεν έχετε κανένα πρόβλημα υγείας επινοείτε άλλα προβλήματα για να γκρινιάξετε. Κι όμως, το παιδί μου που πάσχει από μια ασθένεια δεν βρίσκει κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον κόσμο.

Μητέρα μοιράζεται τα συγκινητικά λόγια ενός αγνώστου για την κόρη της με σύνδρομο Down

Κοινοποιώ φωτογραφίες της γιατί φοβάμαι ότι θα γίνει αυτό ακριβώς που περιμένει η κοινωνία από αυτήν.Όλοι μας έλεγαν ότι δεν θα καταφέρει ποτέ της τίποτα, ότι δεν θα μπορούμε να συνεννοούμαστε, ότι δεν θα καταλαβαίνει. Κι όμως ! αυτή τη στιγμή είναι μόλις 15 μηνών και μπορεί να χρησιμοποιεί αρκετές λέξεις ώστε να ζητάει αυτό που θέλει αλλά και να εκφράζει την αγάπη της.

Κοινοποιώ φωτογραφίες της γιατί θέλω να αλλάξετε αντιλήψεις.Πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε μπροστά της λες και βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Το να ακούει ότι «δεν μπορεί» ή «ποτέ της δε θα» μειώνει την αυτοπεποίθηση της και είναι το μόνο που μπορεί να την κρατήσει πίσω. Μπορείτε κάλλιστα να πείτε «θα της πάρει περισσότερο χρόνο για να…» ή «αυτά είναι δεξιότητες που χρειάζονται αρκετό χρόνο και εξάσκηση».

Κοινοποιώ φωτογραφίες της γιατί θέλω να σταματήσει ο κόσμος να της βάζει μια ταμπέλα και να την βλέπει έτσι. Είναι άνθρωπος και, πιστέψτε με, είναι υπέροχη !
Κοινοποιώ φωτογραφίες της για να μάθετε πώς είναι να έχεις σύνδρομο Down και να δείτε ότι δεν είναι τρομακτικό.

Όταν μοιράζομαι της φωτογραφίες της μαζί σας, μοιράζομαι ταυτόχρονα και ένα κομμάτι από την καρδία μου… Σας παρακαλώ, μην το παίρνετε αψήφιστα!

Πηγή: themighty.com

Μετάφραση για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή 

Διαβάστε ακόμη:

Ο ξάδερφος μου Άλαν και το σύνδρομο Down : Ένα δώρο ζωής!

«Περιμένω παιδί… Έχει σύνδρομο Down και φοβάμαι…»