Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε φέτα λεμονιού μαζί με το ποτό σας

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ζητάτε φέτα λεμονιού μαζί με το ποτό σας

ImageHandler (6)

Μια έρευνα έρχεται να ταράξει τα νερά στις αγαπημένες παραγγελίες ποτών, καθώς υποστηρίζει πως οι φέτες λεμονιού ή κίτρου, που καταλήγουν στο ποτό μας, κρύβουν πολλoύς κινδύνους.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο «Journal of Environmental Health», κατέληξε στο ότι το 70% των λεμονιών που συνοδεύουν το ποτό μας σε κάποιο μπαρ μεταφέρουν πλήθος μικροβίων.

Οι επιστήμονες που ανέλαβαν τη διεξαγωγή της έρευνας τόνισαν πως: «Τα μικρόβια που βρέθηκαν στα δείγματα λεμονιών, είχαν όλα την προοπτική του να προκαλέσουν μεταδοτικές ασθένειες σε διάφορα μέρη του σώματός μας, αν και από την έρευνα δεν αποδείχθηκε το κατά πόσο πιθανή είναι η μετάδοση τους».
Ο τοκετός με καισαρική αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας του παιδιού
Ο καθηγητής μικροβιολογίας, Philip Tierno, από το «New York University» σχολίασε: «Είναι τόσοι άνθρωποι που αγγίζουν κάθε φέτα λεμονιού. Την κόβουν, την τοποθετούν σε ένα ποτήρι, την ξαναπιάνουν και μετά την ρίχνουν μέσα σε ένα ποτό ή την τοποθετούν στο στόμιο του ποτηριού».

Αν και η έρευνα δεν κατάφερε να διαπιστώσει κατά πόσο είναι πιθανό να μεταδοθούν όλα αυτά τα μικρόβια, γεγονός είναι πως οι ερευνητές συμβουλεύουν πως θα ήταν προτιμότερο να πίνουμε σκέτο το ποτό μας.

http://protothema.gr