Γιατί η εγκυμοσύνη επηρεάζει τα όνειρα μου;

εγκυμοσύνη επηρεάζει τα όνειρα

Τα όνειρα αντανακλούν τη συναισθηματική σας κατάσταση, οπότε είναι φυσικό ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – μια εποχή πολλών αναμεμιγμένων συναισθημάτων – τα όνειρά σας φαίνονται πιο έντονα και πιο παράξενα από το συνηθισμένο. Τα όνειρα των μπαμπάδων επηρεάζονται επίσης κατά τη διάρκεια αυτού του συναισθηματικού χρόνου.

Οι ορμονικές αλλαγές (ειδικά η αύξηση της προγεστερόνης) σας κάνουν να ονειρεύεστε πιο συχνά και πιο ζωντανά όνειρα. Και ίσως να θυμάστε περισσότερα από τα όνειρά σας εάν ξυπνάτε τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακόπτοντας τις φάσεις του ύπνου REM.

Καθώς θα μαθαίνετε περισσότερα για την εγκυμοσύνη σας και το αναπτυσσόμενο μωρό σας, τα όνειρά σας θα εξελιχθούν και θα μπορείτε να ονειρεύεστε διαφορετικά είδη ονείρων κατά τη διάρκεια του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου. Σύντομα αφού έμαθα ότι η εγκυμοσύνη μου ήταν υψηλού κινδύνου και ότι μπορούσα να υποστώ αιμορραγία κατά τον τοκετό, για παράδειγμα, είχα πολλά πολύ αιματηρά όνειρα άγχους.

Προσπαθήστε να μην ενοχλείστε από τα όνειρά σας – απλά αποκαλύπτουν την ανησυχία σας και τον ενθουσιασμό σας για τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας. Αν πιστεύετε οτι θα σας βοηθήσει να τα εκλογικεύσετε, καταγράψτε τα όνειρά σας και τι νομίζετε ότι σημαίνουν σε ένα σημειωματάριο!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή