Γιατί εσείς παλεύετε να κοιμηθείτε και ο σύντροφός σας δίπλα ροχαλίζει;

Γιατί εσείς παλεύετε να κοιμηθείτε και ο σύντροφός σας δίπλα ροχαλίζει;

imagehandler-7

Εσείς είστε ξύπνιες και κοιτάτε το ταβάνι και ο άνδρας σας δίπλα ροχαλίζει. Αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο που εντοπίζεται στα ζευγάρια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το λόγο για τον οποίο οι άνδρες καταφέρνουν και κοιμούνται πιο εύκολα από τις γυναίκες.

Μετά τη διεξαγωγή εκτεταμένης έρευνας, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι το κιρκαδικό ρολόι -το βιολογικό ρολόι κοινώς- των γυναικών τρέχει δύο ώρες μπροστά από το αντίστοιχο των ανδρών.

Επειδή η ώρα που ο άνδρας θα πέσει στο κρεβάτι παίζει καθοριστικό ρόλο, η σύντροφος είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθεί πρώτη.

Aυτά είναι τα 6 στάδια του χωρισμού!

Οι συνέπειες για τις γυναίκες που αγωνίζονται κάθε βράδυ να κοιμηθούν όταν πέφτουν στο κρεβάτι έχει σαν αποτέλεσμα το πρωί να νυστάζουν και να νιώθουν εξάντληση.

Η μελέτη, διεξήχθη στον Καναδά και συμμετείχε ομάδα 25 ανδρών και γυναικών των οποίων ο ύπνος τέθηκε υπό παρακολούθηση για 72 ώρες.

Ο κιρκαδικός κύκλος, ο οποίος ελέγχει τον ύπνο μας, είναι αυτός που μας κάνει να αισθανόμαστε κούραση καθώς επίσης είναι υπεύθυνος και για την αίσθηση του jet lag.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά τους περιοδικού της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, σχεδιάστηκε για να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην αϋπνία από τους άνδρες συντρόφους τους.

http://protothema.gr

Απλά ξεκαρδιστικό! Τρώγοντας έξω ΜΕ και ΧΩΡΙΣ τα παιδιά! (Εικόνες)

Τα δέκα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης