Γιατί να μην σπάτε τα μακαρόνια όταν τα βράζετε;

Γιατί να μην σπάτε τα μακαρόνια όταν τα βράζετε;

Όσον αφορά το θέμα «ζυμαρικά», οι Ιταλοί είναι οι ειδικοί και όταν μαγειρεύουν σπαγγέτι ποτέ δεν σπάνε τα μακαρόνια. Ξέρεις το γιατί;

Το τρικ είναι καθαρά πρακτικό και οι Ιταλοί το έχουν φιλοσοφήσει ως εκεί που δεν πάει γιατί πολύ απλά δεν αντιμετωπίζουν τα ζυμαρικά ως είδος τροφής, αλλά ως κομμάτι της εθνικής τους κουλτούρας. Το μαγείρεμά τους γίνεται με τεχνική και δίνουν ιδιαίτερη βάση στο ζυμαρικό αλλά και τη σάλτσα που το συνοδεύει.

Ένα από τα πράγματα, λοιπόν, που δεν κάνουν είναι να σπάνε τα σπαγγέτι γιατί μετά δεν μπορούν να τυλιχτούν στο πιρούνι όπως πρέπει, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουν και να λερωθούν με τη σάλτσα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βράσεις μακαρόνια ξανασκέψου το πριν τα σπάσεις.

http://olivemagazine.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πόσα αυγά μπορούμε να τρώμε την εβδομάδα;

Προσοχή με τα «μελάτα» αυγά – Τι πρέπει να ξέρετε για λόγους υγείας

Δείτε γιατί αυτός ο άντρας φτιάχνει αυγά- αλεξιπτωτιστές για την έγκυο γυναίκα του