Γιατί όλοι μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα πορτοκάλι! Σπιτική και φτιαγμένη από τα χεράκια σας
Υλικά συνταγής
- 5 πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1-2 βανίλιες
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]
- περισσότερο από 90 λεπτά
- κατσαρόλα
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 μικρά βάζα
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια κόβουμε και αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος.
- Βράζουμε νερό και βάζουμε τα πορτοκάλια μέσα για λίγα λεπτά. Χύνουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια.
- Τέλος, τα βράζουμε ολόκληρα μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 3/4 της ώρας). Τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Μετά τεμαχίζουμε όλο το πορτοκάλι (φλούδα και ρώγες) σε ψιλά κομμάτια ή το βάζουμε στο multi.
- Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
- Τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα στο ψυγείο.
Πηγή:cooklos.gr