Γιατί το παιδί μου δεν θέλει το μπιμπερό;

Γιατί το παιδί μου δεν θέλει το μπιμπερό;

δεν θέλει το μπιμπερό

Για κάποιους λόγους το μωρό σας αρνείται να πιεί το γάλα του με μπιμπερό και αυτό, χωρίς αμφιβολία, είναι σημαντικό πρόβλημα.

[babyPostAd]Δείτε τους κυριότερους λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο την περίοδο του θηλασμού…

  • Όπως προαναφέραμε, θα ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο πρόβλημα την περίοδο που το μωρό θηλάζει και απλά χρειάζεται να τραφεί με το μπιμπερό τις ώρες που λείπετε από το σπίτι. Αν μεγαλώσει και συνεχίζει να δείχνει αρνητισμό, δοκιμάστε άλλη θηλή ή ακόμα και άλλη μάρκα γάλακτος.
  • Τα παιδιά νιώθουν ηρεμία βασιζόμενα στη συνήθεια, σε όλα τα θέματα που τα αφορούν. Από τη στιγμή λοιπόν που το μωρό σας είναι σε περίοδο θηλασμού, του φαίνεται περίεργη η αίσθηση του μπιμπερό.
  • Το μωρό λοιπόν έχει συνηθίσει την αίσθηση μέσα από την επαφή με το μαστό σας και καλείται ανά διαστήματα να πιεί το γάλα του από το μπιμπερό. Κάτι μη οικείο για εκείνο και έτσι αντιδρά έντονα.
  • Το να βάλετε μητρικό και όχι γάλα εμπορίου στο μπιμπερό δε θα αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα ως προς την αντίδραση του μωρού, αφού ουσιαστικά η συνήθεια είναι που αλλάζει, όπως και ο τρόπος που ρουφάει το γάλα.
  • Ένας ακόμα λόγος που το μωρό δυσκολεύεται-αν όχι αρνείται-να πιεί γάλα από το μπιμπερό είναι το συναισθηματικό δέσιμο που υπάρχει όταν θηλάζει, σε αντίθεση με το μπιμπερό. Στην πρώτη λοιπόν περίπτωση νιώθει γαλήνη, ενώ στη δεύτερη όχι.
  • Συμπερασματικά, το καλύτερο είναι να φροντίσετε να λείπετε σε ώρες που δεν προβλέπεται να πεινάσει το παιδί ή να το έχετε μαζί σας για να το θηλάσετε όταν χρειαστεί. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή κάνετε, ενέχει μεγάλο ρίσκο.

Πηγή:govastileto.gr