“Γιατί τόση βιασύνη;Για ποιο λόγο πιέζουμε τόσο πολύ τα παιδιά μας;”

Μια φορά τον μήνα έχουμε συνάντηση με τις μαμάδες του παιδικού σταθμού του γιου μου.

Βγαίνουμε για καφέ, πάμε τα παιδιά μας σε παιδικές παραστάσεις κλπ.

Σε αυτή την συνάντηση συζητούσαμε για τις δραστηριότητες που βάζει η κάθε μια μαμά στο παιδί της. Οι περισσότερες λέγανε πως έχουν τουλάχιστον 4-5 δραστηριότητες καθημερινά για τα παιδιά τους. Όταν εγώ είπα πως του βάζω 1 έως 2 το πολύ δραστηριότητα και πολλές φορές δεν το πιέζω πολύ.

Όλες σχεδόν με κοίταξαν σαν εξωγήινη. Τους εξήγησα πως πολλές φορές βλέπω ότι  ένα παιδί δεν είναι έτοιμο να κάνει τα πάντα σε μια στιγμή και πως πιέζεται και τελικά δεν κάνει  τίποτα. Προτιμώ να το αφήνω να ασχολείται με μια δραστηριότητα όσο χρόνο θέλει.

Για παράδειγμα προσπάθησα να ακολουθήσω μαθήματα κολύμβησης μαζί με το παιδί μου αλλά μετά από αρκετά μαθήματα έβλεπα πως ακόμη δεν είναι έτοιμο να μάθει.Πιστεύω πως η κάθε δραστηριότητα έχει την ηλικία της. Για αυτό θεωρώ πως δεν πρέπει να αναθέτουμε τόσα πράγματα στα παιδιά μας από τόσο νεαρή ηλικία. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε και να πιέζουμε τα παιδιά.

Τα παιδιά μας είναι παιδιά μόνο για λίγο χρονικό διάστημα. Δεν θέλουμε να είναι χαρούμενα και να μεγαλώσουν εκτιμώντας την ζωή. Για ποιον λόγο λοιπόν να πιέζουμε τόσο πολύ τα παιδιά μας; Αν δεν τα πιέζαμε τόσο θα ήταν πολύ πιο χαρούμενα.

Θα έρθει η στιγμή που θέλοντας και μη θα έχουν να διαβάσουν, να δώσουν εξετάσεις και να μελετήσουν. Αφήστε τα για λίγο και απολαύστε αυτή την στιγμή που είναι παιδιά.

babyradio.gr- Κατερίνα Π.

Tips για να προετοιμάσετε το σώμα σας αν θέλετε να μείνετε έγκυος.

Η επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού ίσως μπορεί να προβλεφθεί

Υπερθέρμανση και μόλυνση περιβάλλοντος επηρεάζουν το βάρος των νεογνών