Γίνε καλύτερη μαμά σε πέντε βήματα!

Γίνε καλύτερη μαμά σε πέντε βήματα!

καλύτερη μαμά σε πέντε βήματα

Πάντα εμείς οι μαμάδες έχουμε αγωνία, ανασφάλεια αν είμαστε  καλές μαμάδες και αν μεγαλώνουμε σωστά τα παιδιά μας..

Πέντε βασικά πρώτα βήματα ώστε να μεγαλώσουμε με το καλύτερο τρόπο τα παιδιά μας :

Απόλαυσε τις μικρές χαρές. Η ζωή είναι μια συλλογή από μικρές στιγμές, από ψήγματα χρόνου που όταν ενωθούν μεταξύ τους δημιουργούν την ιστορία σου. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις μικρές στιγμές. Όπως το να κάθεστε μαζί ξαπλωμένοι στο μπαλκόνι, να κοιτάζετε τα αστέρια. Να σουρώνεις τα μακαρόνια και να αφήνεις το 3χρονο πιτσιρίκι να τα ανακατέψει. Να φτιάχνετε πύργους στην άμμο. Να διαβάζετε στο κρεβάτι. Να είστε οικογένεια. Μπορεί να μην είναι εύκολο να αφιερώσεις όσο χρόνο θέλεις στα παιδιά σου. Μπορεί να βρίσκεσαι κοντά τους μόνο το βράδυ. Όμως αυτές οι στιγμές μετράνε.  Γιατί τα πάντα τελικά κρύβονται στις μικρές στιγμές.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Τα παιδιά σου χρειάζονται εσένα. Είσαι η ιδανική μαμά για τα παιδιά σου. Υπάρχουν στιγμές που δεν νιώθεις ακριβώς έτσι ή που αναρωτιέσαι πώς έγινες αυτή η ευέξαπτη γυναίκα  που γκρινιάζει σε ένα μικρό ανθρωπάκι επειδή δεν θέλει να πάει στο κρεβάτι του να κοιμηθεί. Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες. Σταμάτα να σκέφτεσαι «αν ήμουν σαν εκείνη» η ζωή θα ήταν τέλεια. Δεν είσαι εκείνη η μαμά. Και τα παιδιά σου δεν αγαπάνε εκείνη, αγαπάνε κι έχουν ανάγκη εσένα. Ακόμα κι αν κάποιες φορές μπαίνουν στο δωμάτιό τους χτυπώντας την πόρτα και φωνάζοντας «σε μισώ». Ακόμα και τότε.
Αγάπησε τον εαυτό σου. Φρόντισέ τον. Ακούγεται παράξενο αλλά είναι αληθινό. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Αγάπησέ τον, αναγνώρισέ του την αξία που έχει. Καλλιέργησε τα ενδιαφέροντά σου, τα ταλέντα σου, μην τα αφήσεις να ξεθωριάσουν επειδή έγινες μαμά. Είναι καλό τα παιδιά σου να σε βλέπουν να ασχολείσαι με αυτά που σου αρέσουν και να περνάς καλά. Αυτό πρέπει να θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια –όχι τη μαμά που εγκατέλειψε εντελώς τον εαυτό της.
Μην περιμένεις το τέλειο.Από τον εαυτό σου. Από τη ζωή σου. Από τα παιδιά σου. Από τους φίλους σου. Μην περιμένεις κανείς να είναι τέλειος. Η ζωή δεν είναι ποτέ τέλεια, όμως αυτό δεν την κάνει λιγότερο όμορφη. Αντιθέτως, είναι υπέροχη ακριβώς επειδή δεν είναι τέλεια.
Δώσε τη δυνατότητα στα παιδιά να είναι παιδιά. Είναι παιδιά. Όχι μίνι ενήλικες ούτε μικρογραφίες δικές σου. Είναι μοναδικοί, υπέροχοι, τρελοί, αγαπησιάρηδες, χαρούμενοι, κλαψιάρηδες, ανεξάρτητοι άνθρωποι που χοροπηδάνε στους καναπέδες. Αυτή τη στιγμή είναι παιδιά. Μαθαίνουν τι χρειάζεται για να γίνει κανείς ενήλικας, μεγαλώνουν και χρειάζεται κάποιος να τα διδάξει. Την ίδια στιγμή όμως έχουν την ανάγκη να είναι παιδιά. Να περνούν το χρόνο τους δημιουργώντας γύρω τους ένα μικρό χάος. Να ζωγραφίζουν. Να τρέχουν. Να δημιουργούν. Να φτιάχνουν. Να χαλάνε.Να γελούν. Να χοροπηδούν. Να εξερευνούν. Να διαβάζουν. Δώσε τους αυτό τον υπέροχο χώρο που ονομάζεται «παιδική ηλικία».
Πηγή: mommyland.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αχ Ρε Μπαμπά… Λίγο Ακόμα Ήθελα!

Mπορεί μια μητέρα να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της;