Γιορτές για μαμάδες: Ρούχα σινιέ και νεύρα κουρέλια!

Γιορτές για μαμάδες: Ρούχα σινιέ και νεύρα κουρέλια!

Γιορτές για μαμάδες

Θυμάστε εσείς καμιά χρονιά που να μην υπήρξε ένταση, άγχος, νεύρα στις γιορτινές ημέρες; Εμείς όχι! Μα γιατί συμβαίνει αυτό αφού υποτίθεται ότι είναι η περίοδος της αγάπης και του μονιάσματος; Το LikeMotherLikeDaughter μάς δίνει την απάντηση!

Τι ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσω στις διακοπές των Χριστουγέννων με το μωρό μου

[babyPostAd]Και η απάντηση είναι τόσο απλή. Την ξέρουμε όλες μας.

Εμείς οι μαμάδες, εργαζόμενες ή μη, τρέχουμε σαν τρελές αυτές τις μέρες.

Για να τα προλάβουμε όλα: το στόλισμα, τα δώρα, τις εξόδους, τα καλέσματα, τα γιορτινά μαγειρέματα- και αν μείνει λίγος χρόνος θα βάψουμε και τη ρίζα για να μη μας βρει το νέο έτος απεριποίητες.

Επίσης, τα σχολεία κλείνουν. Γιούχουυυ, τέλος στο πρωινό ξύπνημα! Από τη μια. Από την άλλη, πώς να τα προλάβεις όλα με τα παιδιά στο σπίτι;

Και είναι και αυτά τα οικογενειακά τραπέζια… Γιατί, αν δεν τσακωθείς με τους δικούς σου ανθρώπους, με ποιους θα τσακωθείς; (με τον υπάλληλο στην τράπεζα γιατί περίμενες 3 ώρες, με τον οδηγό μπροστά γιατί δεν έβγαλε φλας ή με τον κολλητό σου που είπε στα παιδιά ότι ο Άη Βασίλης είναι και λέρα και μούφα;)

Οι 10 άνθρωποι που θα μισήσεις μόλις γίνεις μαμά!

Και παίρνεις και άδεια από τη δουλειά. Και το ίδιο κάνει και ο σύζυγος για να περάσετε όμορφα και οικογενειακά τις γιορτές. Μόνο που ξαφνικά η καθημερινότητά σας αλλάζει. Είστε πιο πολλές ώρες μαζί, πρέπει να γίνουν χιλιάδες πράγματα, εκείνος θέλει να χαλαρώσει, πέφτουν όλα πάνω σου…

Και είναι και οι εξτρά ανάγκες και τα χρήματα, που δεν έχεις. Και αγχώνεσαι. Και στεναχωριέσαι. Και θυμώνεις. Και, ναι, έχεις νεύρα, που αν εξαργυρώνονταν θα ήσουν εκατομμυριούχος.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Σίγουρα θα έχετε να μοιραστείτε ακόμα περισσότερες ιστορίες οικογενειακής τρέλας.

Και τι να κάνουμε, λοιπόν;

Να χαλαρώσουμε. Βασικό. Πάρτε ανάσες.

Να μην έχουμε τρελές προσδοκίες από τις γιορτές. Ας μην είναι και όλα τέλεια.

Να βρεθούμε με ανθρώπους που αγαπάμε αληθινά.

Να αφιερώσουμε χρόνο στην οικογένειά μας, χωρίς να νοιαζόμαστε αν το γιορτινό τραπέζι είναι βγαλμένο από σελίδες περιοδικού γαστρονομίας.

Να φτιάξουμε δωράκια μαζί με τα παιδιά. Και πιο οικονομικά θα μας έρθει, και θα το διασκεδάσουμε και θα το εκτιμήσουν οι παραλήπτες τους.

Να ζήσουμε την ουσία των γιορτών. Την Αγάπη.

Να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη στην πράξη. Και ας μην ξέρουν ακόμα πώς γράφεται.

Ε, και ας μας βγουν και λίγα νευράκια. Γιορτές χωρίς νευράκια= Δέντρο χωρίς στολίδια. Ψέματα;

Πηγή: mytwins.gr

Διαβάστε ακόμη:

«Η μαμά,έτσι θα ήθελε να περάσουμε τα Χριστούγεννα»

Mε το νεογέννητο στο σπίτι….πέντε tips για τις νέες μαμάδες!