Γιορτή της μητέρας: εύκολες χειροτεχνίες για παιδιά

3+1 ιδέες για δωράκια από τα πιο μικρά χεράκια για την πιο μεγάλη αγκαλιά

Γιορτή της μητέρας: εύκολες χειροτεχνίες για παιδιά

3+1 ιδέες για δωράκια από τα πιο μικρά χεράκια για την πιο μεγάλη αγκαλιά

Την Κυριακή γιορτάζουν οι μανούλες. Μπαμπά, οργανώσου! Ναι, αυτή τη φορά θα αναλάβεις εσύ δράση: βάλε στο κλίμα το παιδί, συγκέντρωσε τα υλικά σας και ετοιμάστε παρέα το δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας.

Μαμά, αν διαβάζεις εσύ το ποστ, στείλ’ το στον μπαμπά, θα ξέρει ακριβώς τι να κάνει 😉

Καμιά μαμά δεν περιμένει για τη Γιορτή της Μητέρας το καινούριο τηλέφωνο που χρειάζεται ή μια μοδάτη τσάντα. Τα θέλει κι αυτά, αλλά όχι αυτή τη μέρα. Για τη Γιορτή της Μητέρας τής αρκεί να τη σκεφτούν με όλη τους την αγάπη, όπως κάνει εκείνη κάθε μέρα. Αυτή τη γλώσσα μιλάει η μαμά: της αγάπης και της προσφοράς.

Μπορεί να ξέρει ακριβώς τι κάνετε με τις μπογιές και τις κόλλες στο τραπέζι της κουζίνας, ίσως έχει ψωνίσει η ίδια τα υλικά. Αλλά δεν έχει σημασία.

Σημασία έχει στη Γιορτή της Μητέρας το δώρο σου να είναι φτιαγμένο με αγάπη. Κι αν έχει κάποια ατέλεια, καθόλου δεν θα της κακοφανεί. Θα το λατρέψει, όπως ακριβώς λατρεύει και την οικογένειά της.

 

ΒΑΖΟ ΓΙΑ ΡΕΣΟ

Θα χρειαστείς: Ένα γυάλινο βάζο, ένα ρεσό, κορδέλα ή σπάγκο, χαρτί ή χαρτόνι, τέμπερες ή ακρυλικά χρώματα ή μαρκαδόρους ειδικούς για γυάλινες επιφάνειες (και μπόλικη αγάπη).

Step by step: 1. Πλένουμε καλά το βάζο με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για να βγάλουμε την ετικέτα. Αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα κόλλας με βαμβακερό ύφασμα και οινόπνευμα. 2. Ζωγραφίζουμε το βάζο. Τα ακρυλικά χρώματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, οι ειδικοί μαρκαδόροι είναι ιδανικοί για σχέδια με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά οι τέμπερες είναι πολύ πιο πιθανό να υπάρχουν ήδη στο σπίτι, καθαρίζονται εύκολα και με αυτές μπορείς να φτιάξεις ό,τι χρώμα θέλεις. 3. Αφήνουμε να στεγνώσει. 4. Τυλίγουμε σπάγκο ή κορδέλα στο χείλος του βάζου και πιάνουμε σε αυτό ένα χαρτί ή χαρτόνι με τις ευχές μας για τη Γιορτή της Μητέρας.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΕΣ

Θα χρειαστείς: Χαρτόνια σε λευκό χρώμα και όποιο άλλο προτιμάς, ψαλίδι, κόλλα, μαρκαδόρους, κορδέλα (και μπόλικη αγάπη).

Step by step: 1. Κόβουμε το λευκό χαρτόνι στο μέγεθος που θέλουμε και το διπλώνουμε στη μέση για να φτιάξουμε την κάρτα. 2. Κόβουμε καρδιές σε διάφορα μεγέθη από χαρτόνι σε διάφορα χρώματα. Αν θέλουμε τις στολίζουμε με μαρκαδόρο. Αν τις τσακίσουμε στη μέση, θα πετύχουμε ένα 3D αποτέλεσμα! 3. Κολλάμε τις καρδιές στην κάρτα. 4. Με μαρκαδόρο ζωγραφίζουμε τα κοτσάνια του μπουκέτου μας. 5. Κόβουμε και κολλάμε έναν φιόγκο από κορδέλα. 6. Μέσα στην κάρτα γράφουμε τις ευχές μας για τη φετινή Γιορτή της Μητέρας.

ΜΠΡΕΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Θα χρειαστείς: Χαρτόνι, αυτοκόλλητο για ντύσιμο βιβλίων ή αυτοκόλλητη ταινία ή σελοτέιπ, μαρκαδόρους, κρίκο για κλειδί, διακορευτή (και μπόλικη αγάπη).

Step by step: 1. Κόβουμε το χαρτόνι σε μικρό μέγεθος, σε ό,τι σχήμα θέλουμε. 2. Το ζωγραφίζουμε ή/και γράφουμε ένα μήνυμα που να θυμίζει στη μαμά πόσο την αγαπάμε. 3. Καλύπτουμε το χαρτόνι με το αυτοκόλλητο ή ακόμα και σελοτέιπ. 4. Κάνουμε μια τρύπα με τον διακορευτή κοντά σε μία από τις άκρες, φροντίζοντας να μπορεί να περάσει ο κρίκος. 5. Περνάμε τον κρίκο. Αν θέλουμε το κόβουμε στα δύο ώστε η μαμά να πάρει το ένα κομμάτι κι εμείς το άλλο και να το κρεμάσουμε στην τσάντα του σχολείου, όπως κάνουμε με τα best friends <3

ΚΑΡΤΑ «ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΕΣ» – για ακόμα πιο μικρά χεράκια

Θα χρειαστείς: Χαρτόνι λευκό ή γαλάζιο, μαρκαδόρους ή/και νερομπογιές, ζυμαρικά βίδες, κόλλα (και μπόλικη αγάπη).

Step by step: 1. Κόβουμε το χαρτόνι στο μέγεθος που θέλουμε και το διπλώνουμε στη μέση για να φτιάξουμε την κάρτα. 2. Ζωγραφίζουμε έναν ήλιο στο κάτω μέρος της κάρτας. 3. Βάφουμε με κίτρινη νερομπογιά λίγα ζυμαρικά βίδες για τις ακτίνες. 4. Αφήνουμε να στεγνώσουν και έπειτα κολλάμε τα ζυμαρικά γύρω από τον ήλιο. 5. Γράφουμε στο πάνω μέρος της κάρτας «Μαμά, κάνεις τις μέρες μου πιο φωτεινές» και στο εσωτερικό τις ευχές μας για τη Γιορτή της Μητέρας.