“Γλαύκος, ο μικρός Μινωίτης” γνωριστείτε μαζί του αυτό το Σάββατο

H σειρά βιβλίων «Οι Αρχαίοι µου Φίλοι» μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

Ο Γλαύκος είναι γιος του βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα. Μαζί του θα τρυπώσουμε στο ανάκτορο της Κνωσού, θα δούμε πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκεί κι έπειτα θα πάμε μια βόλτα σ’ όλο το νησί, σ’ άλλα ανάκτορα, επαύλεις, σπήλαια ιερά, θάλασσες γαλάζιες και ψηλά βουνά!

Εμπρός, λοιπόν, ας τον ακολουθήσουμε!

Δείτε το βιβλίο εδώ:

Συγγραφέας: Σέρβη Κατερίνα
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 9789601679433
Σειρά βιβλίου: Βιβλία Γνώσεων: Αρχαιολογία
Αριθμός Σελίδων: 36
Προτεινόμενη Ηλικία: 4
Έτος Έκδοσης: 2019

Γνωριστείτε από κοντά

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 13:00 οι εκδόσεις Πατάκη και ο Παιδικός IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο «Γλαύκος, ο μικρός Μινωίτης» της Κατερίνας Σέρβη, σε εικονογράφηση Αλεξίας Λουγιάκη, από τη σειρά «Οι αρχαίοι μου φίλοι».

Μαζί με τη συγγραφέα και αρχαιολόγο Κατερίνα Σέρβη θα συναντήσουμε τον Γλαύκο, τον γιο του βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα. Μαζί του θα τρυπώσουμε στο ανάκτορο της Κνωσού, θα δούμε πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκεί κι έπειτα θα πάμε μια βόλτα σ’ όλο το νησί, σ’ άλλα ανάκτορα, επαύλεις, σπήλαια ιερά, θάλασσες γαλάζιες και ψηλά βουνά! Εμπρός, λοιπόν, ας τον ακολουθήσουμε!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος ελεύθερη.

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για τη σειρά

Η σειρά «Οι αρχαίοι µου φίλοι» μας ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κατερίνα Σέρβη γεννήθηκε στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960, που ήταν πολύ ωραία, όμως πάντα ήθελε να είναι και «αλλού». Στη μινωική Κρήτη, στις προϊστορικές Μυκήνες, στην αρχαία Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κίνα, Αθήνα, Μακεδονία, στη Ρώμη, στην Πομπηία (όχι βέβαια τη μέρα της έκρηξης του Βεζούβιου!), στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη ή στον Μυστρά, σ’ ένα μεσαιωνικό χωριό της Ευρώπης, ακόμα και σ’ ένα ντράκαρ των Βίκινγκς ή σ’ ένα πειρατικό καράβι. Για να το καταφέρει, έγινε αρχαιολόγος-μουσειολόγος και συγγραφέας, κι έτσι έκανε ένα σωρό φίλους που κάθε τόσο την παίρνουν από το χέρι και την οδηγούν σε άλλους χώρους και χρόνους. Αυτούς που τώρα έχει τη χαρά να συστήσει και σ’ εσάς!

Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Αλεξία Λουγιάκη γεννήθηκε στην Αθήνα προς τα τέλη της δεκαετίας του ʼ70. Μεγάλωσε στη Ρεματιά Χαλανδρίου και αγαπά πολύ τη φύση και όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους της. Της αρέσουν πολύ οι εξερευνήσεις και η ανακάλυψη καινούριων κόσμων. Έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με την εικονογράφηση και τη ζωγραφική, για να μπορεί να φτιάχνει και δικούς της και να τους μοιράζεται με νέους φίλους, μικρούς και μεγάλους. Καμιά φορά, ίσως, όταν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά σε μια ζωγραφιά της, μπορεί να ανακαλύψει μια καινούρια συνταγή ψημένης ώχρας ή ένα αφράτο μoβ σύννεφο δίπλα σε πορτοκαλί δέντρα!

 

Link βιβλίου:

      https://www.ianos.gr/glaikos-o-mikros-minoitis-0470152.html

 

Link Εκδήλωσης:

      https://www.ianos.gr/events/glaikos-o-mikros-minwitis-katerina-servi-2019-ekd.html