Γλυκό κουταλιού φράουλα! Διαδικασία + (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα ξεχωριστό γλυκό του κουταλιού με φράουλα, διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει, που βρήκαμε στο olivemagazine.gr. Το σιρόπι του δεν είναι πολύ δεμένο και διατηρείται στο ψυγείο. Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε τα γλυκά της επιλογής σας και διάφορες κρέμες, αλλά και να το βάλετε στο γιαουρτάκι σας ή σε μια φέτα ψωμί όπως ακριβώς κάνετε και με μια οποιαδήποτε μαρμελάδα.

Υλικά
500γρ. φράουλες
300γρ. ζάχαρη
3 κουτ. σούπας λικέρ λιμοντσέλο ή μαστίχα
μερικά φυλλαράκια λουίζας
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία
Βήμα 1Πλένετε, καθαρίζετε και ζυγίζετε τις φράουλες. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα, τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε λίγο νερό ίσα ίσα για να βρέξετε τη ζάχαρη. Τις αφήνετε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μια βράση.
Βήμα 2Τότε δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 10 λεπτά το γλυκό μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες.
Βήμα 3Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τις φράουλες με μια τρυπητή κουτάλα ή με ένα σουρωτήρι και τις αφήνετε στην άκρη. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το λικέρ, το λεμόνι και μερικά φυλλαράκια λουίζας και βράζετε δυνατά για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Βήμα 4Μόλις το σιρόπι σας δέσει, προσθέτετε και πάλι τις φράουλες, το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Βήμα 5Το μεταφέρετε σε βάζο και αφού κρυώσει το διατηρείτε στο ψυγείο γιατί παγωμένο είναι καλύτερο