Γνωρίστε τα πιο παράξενα έθιμα των Χριστουγέννων!

Γνωρίστε τα πιο παράξενα έθιμα των Χριστουγέννων!

paraxena-ethima_anoigma-575x383

Το έχουμε πει ξανά, κάθε τόπος έχει τα δικά του χριστουγεννιάτικα έθιμα και δεν μοιάζουν όλα συνηθισμένα στα μάτια μας. Άλλωστε και σε κάποιον μπορεί να μοιάζει παράξενο να σπας ένα ρόδι μέσα στο σπίτι για γούρι. Μετά τα 7 + 1 παράξενα χριστουγεννιάτικα έθιμα στον κόσμο, ανακαλύψαμε ακόμη 5 ασυνήθιστες γιορτινές παραδόσεις.

Τα 5 +1 must do’s για τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας

[babyPostAd]Ιρλανδία
Μπορεί στην Ελλάδα τα παιδιά να “καλοπιάνουν” τον Άγιο Βασίλη με μελομακάρονα και κουραμπιέδες και στην Αμερική με cookies και γάλα, στην Ιρλανδία πάλι έχουν μια πιο “ενήλικη” προσέγγιση, με τα παιδιά να του αφήνουν μπίρα και mince pies! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτά θα του δίνουν πολύ όρεξη να συνεχίσει το δύσκολο έργο του μοιράσματος των δώρων!

Λίβανος
Μπορεί οι περισσότεροι να μην μπορούν να φανταστούν τα Χριστούγεννα χωρίς στολισμένο δέντρο, ωστόσο στο Λίβανο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στη φάτνη. Μάλιστα, περίπου 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα φυτεύουν σπόρους από ρεβίθια, φασόλια, και φακές σε μπολάκια με βαμβάκι (σαν τις εργασίες που κάναμε στο σχολείο δηλαδή) και με τους βλαστούς που βγαίνουν διακοσμούν τις φάτνες τους. Επιπλέον, οι επισκέψεις στα οικογενειακά ή φιλικά σπίτια την ημέρα των Χριστουγέννων συνοδεύονται με καφέ, λικέρ και απαραιτήτως ζαχαρωμένα αμύγδαλα. Όσο για το μεσημεριανό γεύμα των Χριστουγέννων θεωρείται πολύ σημαντικό, με την οικογένεια να μαζεύεται και να απολαμβάνουν όλοι μαζί κοτόπουλο, ρύζι και κίμπε.

Ισλανδία
Στη Γερμανία, το χριστουγεννιάτικο έθιμο θέλει τα παιδιά να αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από το σπίτι και αν ήταν καλά παιδιά όλο το χρόνο, τα βρίσκουν γεμάτα γλυκά και καραμέλες, αν πάλι ήταν άτακτα βρίσκουν μέσα στο παπούτσι ένα κλαδί δέντρου. Στην Ισλανδία από την άλλη έχουν ένα παρόμοιο έθιμο, με τα καλά παιδιά να βρίσκουν μέσα στα παπούτσια τους δώρα και τα κακά παιδιά… πατάτες!

Ουκρανία
Στην Ελλάδα θεωρούμε γούρι για τη νέα χρονιά να βρούμε το φλουρί στη βασιλόπιτα, στην Ουκρανία πάλι γούρι φέρνουν οι αράχνες! Συγκεκριμένα θεωρείται τύχη να βρει κάποιος αράχνη ή ιστό αράχνης στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, με το έθιμο να ξεκινά από μια ιστορία σύμφωνα με την οποία μια φτωχή οικογένεια δεν είχε χρήματα για να στολίσει το δέντρο και το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων μια αράχνη το κάλυψε με τους ιστούς της οι οποίοι το πρωί είχαν μεταμορφωθεί μαγικά σε ασήμι και χρυσό! Βέβαια, πλέον αντί να περιμένουν την αράχνη να “διακοσμήσει” το δέντρο τους, βάζουν οι ίδιοι χριστουγεννιάτικα στολίδια σε σχήμα ιστού.

Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία
Σίγουρα έχεις δει χριστουγεννιάτικες εικόνες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία με τον κόσμο να το γιορτάζει στις παραλίες! Δεν είναι πολύ περίεργο βέβαια, αν σκεφτείς ότι ο καιρός τους είναι αυτή την εποχή καλοκαιρινός και το μενού ακολουθεί αντίστοιχα μονοπάτια, με τις οικογένειες να κάνουν barbeque στις αυλές τους, με το επιδόρπιο να είναι τις περισσότερες φορές μια ανάλαφρη πάβλοβα.

http://olivemagazine.gr