Γνωρίστε τον Γάλλο παραμυθά Philippe Lechermeier από κοντά

Έρχεται στην Ελλάδα και θα παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε σχολεία, βιβλιοπωλεία και άλλα.

ο Philippe Lechermeier

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00 στο πλαίσιο της περιοδείας του Philippe Lechermeier στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλωσορίζει τον γνωστό γάλλο συγγραφέα και εικονογράφο στον ΙΑΝΟ της Αθήνας.

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και ο Philippe Lechermeier παρουσιάζοντας το έργο του και συνομιλώντας με παιδιά αλλά και ενήλικους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

Για παιδιά από 8 ετών και άνω.

ΔΕΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ Philippe Lechermeier

Λίγα λόγια για την περιοδεία του συγγραφέα στην Ελλάδα

Ο PHILIPE LECHERMEIER ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του Philippe Lechermeier.

27/05 έως 01/06/2019 – ΧΑΝΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΑΘΗΝΑ

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο συγγραφέας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε διάφορα μέρη όπως σχολεία, βιβλιοπωλεία… Μετά τις σπουδές του φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στρέφεται γρήγορα προς την λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας πολλών άλμπουμ και συλλογής διηγημάτων. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του, προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Η περιοδεία αυτή πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Link Εκδήλωσης: https://www.ianos.gr/events/philipe-lechermeier-galliko-institouto-ellados-ianos-ekd.html