Γνωρίστε τον Πάμπλο Πικάσο ζωγραφίζοντας πάνω σε καμβά με μεικτές τεχνικές

Αυτό το Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019, γνωρίζουμε τις σημαντικές προσωπικότητες του αιώνα μας και τον Πάμπλο Πικάσο ζωγραφίζοντας πάνω σε καμβά με μεικτές τεχνικές.

Εμπνεόμαστε από τον Πάμπλο Πικάσο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, 12:00μ-1:30 μ.μ και μαθαίνουμε νέες ενδιαφέρουσες τεχνικές

Γνωρίζουμε και εμπνεόμαστε από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ  και δημιουργούμε μαξιλαράκια με τους αγαπημένους μας ήρωες, Μίκυ και Μίνι από χρωματιστές τσόχες.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι:

Ο Πικάσο ήταν ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης, ποιητής, σκηνογράφος και δραματουργός. Εργάστηκε εξίσου με ελαιογραφίες, υδατογραφίες, παστέλ, κάρβουνο, μολύβι και μελάνι. Απέδωσε σύνθετες σκηνές, ως απλές γεωμετρικές μορφές στα έργα του Κυβισμού, αλλά δημιούργησε επίσης και μεγαλοπρεπή ρεαλιστικά πορτραίτα.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι τα έργα του χωρίζονται σε τέσσερις περιόδους:

α) Μπλε ή Γαλάζια περίοδος κατά την οποία οι πίνακές του χαρακτηρίζονται από το μπλε χρώμα.

β) Ροζ ή Ρόδινη περίοδος κατά την οποία στα έργα του κυριαρχούν τα κεραμικά χρώματα και οι γήινοι τόνοι, ενώ συχνά χαρακτηρίζονται ως περισσότερο λυρικοί και εύθυμοι.

γ) Περίοδος Συνθετικού κυβισμού κατά την οποία ο Πικάσο ανέπτυξε την τεχνική του Κολάζ.

Σας περιμενουμε!

Τιμή εισιτηρίου: 8,00 Ευρώ (στις 4 συμμετοχές κερδίζετε μία ακόμη δωρεάν)
Δηλώσεις συμμετοχής στο 210-6828809
Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Atrium, www.hellokids.gr

Η εμψυχώτριά μας

Η Μαρία Ροζακέα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πολύβουη και γεμάτη τάλαντα γειτονιά του Αγ. Γερασίμου στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχ/σεων  ΑΤΕΙ Αθήνας με έμφαση στην Ψυχαγωγία και Άθληση Προσώπων, ενώ παράλληλα σπούδασε κλασσικό και μοντέρνο χορό (RAD & ISTD) με δασκάλα την Ιλιάδα Πενταβαντζή. Ασχολήθηκε περαιτέρω με την εμψύχωση ομάδων, λαμβάνοντας επιμόρφωση στην μουσικοκινητική αγωγή & τις αρχές του συστήματος ORFF, στο θεατρικό παιχνίδι, στις τεχνικές θεατρικής έκφρασης και τον αυτοσχεδιασμό (IMPROV). Ως μαθήτρια του Δρ. Στέλιου Πελασγού, ιστορητή- αφηγητή, διδάχθηκε κάθε δράση που αναπτύσσει, να είναι και μια ιστορία που έχει κάτι να πει.

Σταθμός στη ζωή της θα παραμείνει η συμμετοχή της στο καλλιτεχνικό κομμάτι της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Συνεργάστηκε με τις κατασκηνώσεις της Ι.Α. Αθηνών ως υπεύθυνη των προγραμμάτων ψυχαγωγίας και εμψύχωσης, ως υπεύθυνη θεατρικού παιχνιδιού στο summer camp “Δημιουργικό καλοκαίρι στην πόλη” και είναι μόνιμη συνεργάτιδα του Δημιουργικού Εργαστηρίου “Hellokids”. Στόχος της, οι άνθρωποι να ξεδιπλώνουν και να ανοίγουν όλο και πιο πολύ την καρδιά τους… πηγή έμπνευσης, ο σύζυγος και τα 5 ξεχωριστά παιδιά της, που τη συνοδεύουν στο μαγικό της ζωής της ταξίδι…