Γνωρίζετε ότι o αυτισμός αναγνωρίζεται σε μωρά 2 μηνών; Τι διαπίστωσε αμερικάνικη έρευνα

Γνωρίζετε ότι o αυτισμός αναγνωρίζεται σε μωρά 2 μηνών; Τι διαπίστωσε αμερικάνικη έρευνα

  βρέφη μεταξύ των ηλικιών 2 και 6 μηνών που έχουν λιγότερη οπτική επαφή θα μπορούσε να εμφανίζουν πρώτα σημάδια αυτισμού, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάχθηκε στο ΠανεπιστήμιοEmory στην Ατλάντα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα που δεν είχαν καλή οπτική επαφή σε σχέση με άλλα βρέφη, ανέπτυξαν περισσότερες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτισμό αργότερα.Στο πλαίσιο της μελέτης οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να καταγράφουν την επαφή με τα μάτια, τα ερεθίσματα στα οποία εκτίθεντο τα μωρά και τον τρόπο που αντιδρούσαν. Όταν οι ειδικοί ανέτρεξαν στα αρχεία τους διαπίστωσαν με έκπληξη ότι στα παιδιά με αυτισμό η οπτική επαφή είχε χειροτερέψει από τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

[babyPostAd]Η διάγνωση του αυτισμού στην ηλικία των 2 μηνών είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού μπορεί να επιτρέψει την έγκυρη διάγνωση και παρέμβαση. Ωστόσο οι διαφορές στην επαφή με τα μάτια είναι απειροελάχιστες και δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τους γονείς, αλλά απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για να εντοπιστούν. Ο  διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (CDCThomasRInsel δήλωσε ότι όσο πιο γρήγορα εντοπιστεί ο αυτισμός, τόσο πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η θεραπεία. Και δεδομένου ότι ο αυτισμός είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική είναι αυτή η μελέτη. Συγκεκριμένα το 2000 το CDC διαπίστωσε ότι ένα στα 150 παιδιά παρουσίασαν διαταραχή του φάσματος του αυτισμού (ASD).

Η πιο πρόσφατη έκθεση αναφέρει ότι ένα στα 88 παιδιά έχει τώρα μια ASD.Όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι γονείς δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται αν τύχει και το μωρό τους δεν τους κοιτάει συνέχεια στα μάτια. Αν  έχουν οποιαδήποτε υπόνοια, πρέπει να κάνουν ειδικές μετρήσεις στα βρέφη και να μην βγάζουν μόνοι τους συμπεράσματα. Εν κατακλείδι αν και απαιτούνται περισσότερες και μεγαλύτερης κλίμακας μελέτες για να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα, το σίγουρο είναι ότι αυτή η μελέτη είναι πολύ σημαντική και μπορεί να άνοιξε το δρόμο για γρηγορότερη διάγνωση του αυτισμού.

Πηγή:  jenny.gr

Το διαβάσαμε στο mamastv.gr