4 πράγματα που κάνουν οι μεγάλες οικογένειες και είναι τόσο υπέροχες!

4 πράγματα που κάνουν οι μεγάλες οικογένειες και είναι τόσο υπέροχες!

4 πράγματα που κάνουν οι μεγάλες οικογένειες και είναι τόσο υπέροχες!

Έχω μόνο μια αδελφή, γι ‘αυτό πάντα ήμουν περίεργη για τις μεγάλες οικογένειες. Πήρα την πρώτη μου γεύση από αυτές όταν άρχισα το babysitting. Καθώς μεγάλωσα, έχω περάσει κοντά σε πολλές μεγάλες οικογένειες όλα αυτά τα χρόνια. Μου έχουν διδάξει τόσα πολλά για τη ζωή και τη γονιμότητα, καθώς τους βλέπω να μεγαλώνουν τα πολλά παιδιά τους.

1. Μην στεναχωριέστε για τα μικρά πράγματα

Οι μεγάλες οικογένειες δεν μπορούν να ανησυχούν για τα μικρά πράγματα. Καθαρίζουν, αλλά δεν αγχώνονται όταν το σπίτι είναι καλυμμένο με παιχνίδια πέντε λεπτά μετά την έξοδο των παιδιών από το σπίτι. Δεν ανησυχούν εάν πρέπει να παραγγείλουν, επειδή έπρεπε να μεταφέρουν τα παιδιά σε όλες τις δραστηριότητες τους και δεν είχαν χρόνο να μαγειρέψουν. Δεν ανησυχούν εάν ένα μικρότερο παιδί έμεινε λίγο πίσω στο να μπουσουλάει ή να περπατάει, επειδή είχαν αρκετά παιδιά ώστε να γνωρίζουν ότι όλα αναπτύσσονται διαφορετικά. Απλώς θέλουν τα παιδιά τους να είναι ευτυχισμένα και υγιή. Παρόλο που δεν έχω ακόμα μια μεγάλη οικογένεια, θέλω να υιοθετήσω αυτή τη φιλοσοφία. Δεν θέλω να τρελαίνομαι για τα μικρά πράγματα. Θέλω να επικεντρωθώ στα σημαντικά πράγματα.

2. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να κάνουν πολλές δραστηριότητες

Οι μεγάλες οικογένειες που ξέρω ανακαλύπτουν τι αρέσει στα παιδιά τους και τα βοηθούν να ασχοληθούν με αυτό. Δεν δοκιμάζουν το χορό, τη μουσική, την τέχνη, το κολύμπι, το ποδόσφαιρο, το θέατρο κ.λπ. Ρωτάνε τι θέλει να κάνει το παιδί και αν του αρέσει, το αφήνουν να ασχοληθεί. Εάν δεν του αρέσει, το αφήνει και προσπαθεί να βρει κάτι άλλο. Δεν έχουν το χρόνο να οδηγούν κάθε παιδί σε μια σειρά δραστηριοτήτων, έτσι ώστε τα παιδιά τους να έχουν περισσότερο χρόνο για να είναι παιδιά. Επίσης δεν έχουν και την οικονομική δυνατότητα για να κάνει το κάθε παιδί τους από 3-4 δραστηριότητες! Αφήνουν επίσης τα παιδιά τους να επιλέξουν τι θέλουν να κάνουν, αντί να πιέσουν για περισσότερες δραστηριότητες που θέλουν οι ίδιοι. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα. Τα παιδιά δεν χρειάζεται να δοκιμάζουν κάθε δραστηριότητα. Ξέρουν τι τους αρέσει και χρειάζονται και αδόμητο χρόνο.

3. Αφήνουν τον κόσμο να δει την πραγματική τους ζωή

Οι γονείς με μεγάλες οικογένειες προσπαθούν μερικές φορές δυσκολεύονται να βρουν babysitter, λόγω του κόστους ή της ανάγκης να πάρουν περισσότερες από μια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απομονωμένοι. Αντίθετα, καλούν τους φίλους και την οικογένειά τους να έρθουν και να ζήσουν την πραγματική ζωή μαζί τους. Δεν έχει σημασία αν το σπίτι είναι ακατάστατο ή αν θα έχουν απλά μακαρόνια για δείπνο. Παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια στην τραπεζαρία αφού τα παιδιά πάνε για ύπνο. Μου αρέσει να μπαίνω στην τρέλα του σπιτιού μιας μεγάλης οικογένειας. Είναι τόσο γεμάτη ζωή. Πριν κάνω παιδιά, θα ήθελα να σιγουρευτώ ότι το σπίτι μου φαινόταν όμορφο πριν έρθουν οι φιλοξενούμενοι και θα ετοίμαζα τις καλύτερες συνταγές μου. Αλλά έμαθα από τις μεγάλες οικογένειές ότι θα είσαι πολύ λιγότερο μοναχικός αν αφήσεις τους ανθρώπους να δουν και να είναι μέρος της πραγματικότητας του σπιτιού και της ζωής σου.

4. Βοηθούν ο ένας τον άλλον

Οι μεγάλες οικογένειες δεν διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια! Μερικές φορές το ένα παιδί πρέπει να είναι στο μπαλέτο ενώ ένα άλλο έχει μπάσκετ. Δεν σπάνε το μυαλό τους προσπαθώντας να τα καταφέρουν όλα μόνοι τους – απλά ζητούν βοήθεια. Αν θέλουν να πάνε με τα παιδιά στο πανηγύρι, αλλά χρειάζονται βοήθεια για τα παιδιά, ζητούν από τους φίλους τους να έρθουν μαζί. Δεν εννοώ ότι το κάνουν για να επωφεληθούν. Αγαπούν επίσης να βοηθάνε! Ξέρετε από ποιους ζητώ να προσέχουν τα παιδιά μου όταν χρειάζομαι κάτι έκτακτο; Από τους πολύτεκνους φίλους μου!  Εάν έχετε 7 παιδιά που τρέχουν ήδη, τι θα πειράξουν άλλα 2; Οι μεγάλες οικογένειες μοιάζουν να γίνονται ακόμη μεγαλύτερες κάνοντας τους φίλους μέρος της οικογένειάς τους. Συνήθιζα να αισθάνομαι ανίκανη όταν ζητούσα βοήθεια. Μετά από όλα αυτά, είμαι αυτή που επέλεξε να έχει αυτά τα παιδιά. Αλλά μεγάλες οικογένειες με έχουν διδάξει ότι είναι πολύ ωραίο να βοηθάμε ο ένας τον άλλον.

Παρακολουθώ τις μεγάλες οικογένειες για να μάθω τη ζωή και τα μαθήματα γονικής μέριμνας στην αρχή της μητρότητας. Δεν θέλω να περιμένω μέχρι να έχω 6 παιδιά για να συνειδητοποιήσω τι είναι πραγματικά σημαντικό στη ζωή. Αφήστε τα παιδιά σας να είναι παιδιά, να είναι αληθινά και να αγαπούν ο ένας τον άλλον. Θα κερδίσετε όλοι, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οικογένειάς σας.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας