5 διαδεδομένοι μύθοι για τη σύλληψη

5 διαδεδομένοι μύθοι για τη σύλληψη

5 διαδεδομένοι μύθοι για τη σύλληψη

Είναι τόσες οι πηγές πληροφόρησης στις μέρες μας, όπου δεν ξέρει κανείς πού τελειώνει η αλήθεια και πού αρχίζουν οι ανακρίβειες και οι υπερβολές. Πάμε να δούμε τις πιο διαδεδομένες αναφορικά με τη σύλληψη, με έμφαση στο κομμάτι του σεξ:

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Η επιλογή στάσεων αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης: Πρόκειται για ανακρίβεια που στερείται επιστημονικής εγκυρότητας και ουσιαστικά είναι μια πεποίθηση που είχαν γυναίκες προηγούμενων γενεών. Αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις να μείνετε έγκυος, θα μείνετε ανεξαρτήτως στάσεων του σεξ.

Λυγισμένα πόδια μετά την ερωτική πράξη: Ακόμα μια λανθασμένη αντίληψη που μετέδωσαν οι παλαιότερες γυναίκες στις νεότερες. Ότι δηλαδή μετά το σεξ, η γυναίκα πρέπει να μείνει για λίγα λεπτά ξαπλωμένη ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τα γόνατα στο ύψος του στήθους.

Τα προσπερματικά υγρά του άντρα είναι ακίνδυνα: 
Ναι μεν από μόνα τους σπάνια μπορούν να οδηγήσουν σε γονιμοποίηση, εν τούτοις υπό κάποιες προϋποθέσεις αυτό είναι εφικτό. Άρα λοιπόν αν δεν είσαστε έτοιμοι να γίνετε γονείς, καλύτερα να λάβετε τα μέτρα σας.

Οι συχνές ερωτικές επαφές οδηγούν σίγουρα σε σύλληψη: 
Εδώ μιλάμε για κάτι που δεν απέχει κατά πολύ από την πραγματικότητα, όμως δεν είναι και τελείως ακριβές. Ναι μεν θεωρητικά η συχνότητα των επαφών παίζει ρόλο, όμως θα πρέπει να λειτουργήσουν υποβοηθητικά και άλλοι παράγοντες, όπως η έλλειψη άγχους, προβλημάτων γονιμότητας που δε γνωρίζει το ζευγάρι κτλ.

Η λήψη αντισυλληπτικών δυσκολεύει τη σύλληψη: Αν έχετε συνειδητά ξεκινήσει προσπάθειες με το σύντροφό σας για να μείνετε έγκυος, προφανώς και θα έχετε προκαταβολικά σταματήσει τα αντισυλληπτικά. Αυτό σημαίνει ότι λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διακοπή τους, θεωρητικά θα έχετε τη δυνατότητα να συλλάβετε.

Πηγή:   mother.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας