5 κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου που ΠΡΕΠΕΙ να μου δώσει κάποια στιγμή ο άντρας μου…

5 κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου που ΠΡΕΠΕΙ να μου δώσει κάποια στιγμή ο άντρας μου…

5 κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου που ΠΡΕΠΕΙ να μου δώσει κάποια στιγμή ο άντρας μου…

Ο σύζυγός μου δεν είναι ο άντρας που φέρνει λουλούδια, κοσμήματα ή σοκολάτες… Αυτό δεν με πειράζει πλέον, τον έχω μάθει. Άλλωστε προτιμά να κάνει πιο χρήσιμα πράγματα, όπως να αναλαμβάνει το καθάρισμα ή να κρατάει τα παιδιά για να ετοιμαστώ με την ησυχία μου. Παρ’ όλα αυτά, πάντα μου δίνει κάρτες. Κάρτες που πάντα με συγκινούν, γιατί κάθε φορά ξέρει τι ακριβώς πρέπει να γράψει! Έχω φυλάξει πολλές από αυτές…

Με φράσεις του στυλ «ανακάλυψα πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να μοιραστείς τα όνειρα σου και τις ελπίδες σου με κάποιον….», «βρήκα την αγάπη της ζωής μου…», «κάθε χρόνος που περνάει με κάνει να συνειδητοποιώ οτι σε αγαπάω όλο και περισσότερο…» καταλαβαίνετε οτι κάθε φορά ανυπομονώ για την κάρτα μου!

Όλα αυτά ήταν πριν κάνουμε παιδιά… Μετά από 19 μέρες του Αγίου Βαλεντίνου που έχουμε περάσει μαζί και 4 παιδιά, θα προτιμούσα τις παρακάτω κάρτες:

1. Αγαπημένη μου, σου έχω πει οτι δεν χρειάζεσαι μπάνιο;

Γυναίκα της ζωής μου. Είσαι πιο όμορφη (και βρώμικη) από τη μέρα που σε γνώρισα! Αν ήξερες μόνο πόσο μαρέσει όταν δεν ξυρίζεις τα πόδια σου για 10 συνεχόμενες μέρες. Και αυτή η αλογοουρά στα μαλλιά σου; Την αγαπώ! Όσα ξέρω από αγάπη και προσωπική υγιεινή τα έμαθα χάη σε εσένα! Ελα εδώ τώρα μυρωδάτη μου γυναίκα να σε φιλήσω!

Με αγάπη,

Ο Βαλεντίνος σου!

2. Αγαπημένη μου, συγγνώμη που σε άφησα έγκυο και πάλι…

Έπρεπε στ’ αλήθεια να πιστέψω οτι έχεις πονοκέφαλο. Με συγχωρείς. Αλλά σου έχω πει τελευταία πόσο ελκυστική είσαι όταν είσαι έγκυος; Την ημέρα που έκανες εμετό πάνω μου σε ερωτεύτηκα ακόμη περισσότερο. Ή τότε που δεν μπορούσες να σηκωθείς από τον καναπέ γιατί πονούσε η μέση σου και προσπαθούσα πόση ώρα να σε σηκώσω… Τόσες υπέροχες αναμνήσεις… Σε ευχαριστώ που καταστρέφεις το σώμα σου για να μου κάνεις και 4ο παιδί!

Με αγάπη,

Ο Βαλεντίνος σου!

3. Αγάπη μου, σε ευχαριστώ που δεν με εγκατέλειψς

Αγαπημένη μου, μητέρα των πολύτιμων παιδιών μου, σε ευχαριστώ που δεν με εγκαταλείπεις. Ξέρω οτι όταν κάτι σε εκνευρίζει φεύγεις χτυπώντας την πόρτα πίσω σου και ουρλιάζοντας σαν υστερική και κλειδώνεσαι κάπου μόνη σου μέχρι να ηρεμήσεις. Πάντα όμως γυρίζεις πίσω, συνήθως γιατί ξέχασες να βγάλεις το φαγητό από το φούρνο… Ξέρω οτι γυρίζεις για εμένα και τα παιδιά και ξέρεις οτι αν δεν γυρίσεις θα κατηγορήσουν εμένα. Μπορείς πάντα να φεύγεις αγάπη μου, αρκεί να είσαι ήρεμη! Φύγε και για 5ημερο με τις φίλες σου, εάν αυτό θέλεις, ή ακόμα και κάθε ΣΚ μπορείς να πηγαίνεις στους γονείς σου. Φυσικά θα κρατάω εγώ τα παιδιά και φυσικά μπορείς να πάρεις την πιστωτική μας για τα έξοδα σου… Απλά γύρνα σε εμένα…

Χαρούμενη μέρα Αγίου Βαλεντίνου γλυκιά μου!

 

4. Αγάπη μου, σταμάτα να καθαρίζεις, θα το κάνω εγώ! 

Είσαι το φως της ζωής μου και ο ουρανός μου! Είσαι το πρόσωπο που λατρεύω όσο τίποτα στον κόσμο. Σε θέλω ξεκούραστη κάθε μέρα, επομένως κοιτα τι θα κάνουμε. Εσύ θα μαγειρεύεις και εγώ θα κάνω όλα τα άλλα. Ξέρεις πόσο λατρεύω τα κανελόνια σου! Θα καθαρίσω, θα ξεσκονίζω, θα βάζω πλυντήριο και ό,τι άλλο μου λες εσύ. Θα κρατάω αυτό το νοικοκυριό σε τάξη!

Μέχρι να φύγω για τη δουλειά…

Χαρούμενη μέρα Αγίου Βαλεντίνου αγάπη μου!

5. Μην το πεις στη γυναίκα μου, αλλά είσαι ακόμα η Βαλεντίνα μου! 

Μαζί σου ανακάλυψα την πραγματική ευτυχία – και τους λογαριασμούς. Εσύ, η γυναίκα αλλά και η μητέρα, με συναρπάζεις! Μην το πεις στη γυναίκα, αλλά όταν σε βλέπω σαν μητέρα σε λατρεύω όλο και περισσότερο! Λατρεύω το πόσο λατρεύεις τα παιδιά μας και το πώς μας φροντίζεις όλους. Σε ευχαριστώ που είσαι ερωμένη, φίλη, μητέρα αλλά και «σύζυγος» όταν πρέπει. Όπως μπροστά στους γείτονες. ή στη δουλειά μου. ή στην εκκλησία!

Σ’αγαπώ!

Πριν από 20 περίπου χρόνια καθόμουν μόνη μου τέτοια μέρα… Και η συγκάτοικος μου γκρίνιαζε για τις κάρτες που έπαιρνε: «Μα καλά, όλοι τα ίδια γράφουν; Καθόλου χιούμορ, καθόλου εξυπνάδα σε αυτά τα λόγια τους πια;»

Ευχαριστώ το Θεό για την σημερινή μου κατάσταση… Είμαι ευτυχισμένη, παντρεμένη με 4 γιους…

Και η κάρτα που παίρνω είναι το καλύτερο δώρο!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας