7 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

7 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

7 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς

Μπορεί παιδιά να μην έχω -ακόμα ελπίζω- όμως οι περισσότερες φίλες μου είναι μανούλες και πάντα συζητάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους.

Και τελικά, καταλαβαίνω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά απ’ ότι φαίνονται και ότι με λίγη υπομονή και κάποιες πολύτιμες συμβουλές από ειδικούς, όλα γίνονται πολύ πιο εύκολα.

Διαβάστε το θέμα που ακολουθεί από την ψυχολόγο Αναστασία Φωκά γιατί έχει και πολύ ενδιαφέρον:

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Το να είσαι γονιός είναι μια πραγματική πρόκληση, η καθημερινότητα έχει πολλές ωραίες στιγμές γεμάτες αγάπη και αγκαλιές αλλά και αρκετές δύσκολες στιγμές. Το μεγάλωμα ενός παιδιού δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση.

Οι περισσότεροι γονείς συχνά αναρωτιούνται αν είναι “καλοί γονείς”, αν φέρονται σωστά στα παιδιά τους και αν πραγματικά καταλαβαίνουν τις ανάγκες τους.

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι γονείς κάνουμε λάθη και μέσα από αυτά μαθαίνουμε. Δεν υπάρχει τρόπος να γίνουμε τέλειοι γονείς, όμως σίγουρα υπάρχουν τρόποι για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

7 τρόποι για να γίνουμε καλύτεροι γονείς:

• Να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας, να τα ακούμε και να συζητάμε μαζί τους.

• Να αφιερώνουμε στα παιδιά μας όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε μέσα στη μέρα.

• Να φερόμαστε όπως θέλουμε να φέρονται κι εκείνα.

• Να μην γινόμαστε υπερπροστατευτικοί, ας τα αφήσουμε να πάρουν πρωτοβουλίες.

• Να μην χαρακτηρίζουμε και να μην συγκρίνουμε τα παιδιά μας με άλλα παιδιά. Είναι σημαντικό να τα αποδεχόμαστε όπως ακριβώς είναι.

• Να επιβραβεύουμε τις καλές συμπεριφορές και την προσπάθεια των παιδιών μας.

• Να μην ξεχνάμε ότι χρειαζόμαστε χρόνο και για τον εαυτό μας. Ένας ξεκούραστος γονιός είναι χαρούμενος και έτσι όλη η οικογένεια μπορεί να λειτουργεί καλύτερα.

Πηγή: Thecaller.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας