Αυτή η γυναίκα έγραψε ένα γράμμα στον άντρα της ζητώντας του βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους

Αυτή η γυναίκα έγραψε ένα γράμμα στον άντρα της ζητώντας του βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους

Αυτή η γυναίκα έγραψε ένα γράμμα στον άντρα της ζητώντας του βοήθεια για την ανατροφή των παιδιών τους

Μια μαμά έχει γράψει μια ειλικρινή έκκληση προς τον σύζυγό της και του ζητάει βοήθεια.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Η Celeste Erlach είναι η βασική φροντιστής του βρέφους – και έγραψε μια επιστολή στο σύζυγό της όπου εξηγεί γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αυτή μόνη της.

Σε μια επιστολή που αρχίζει: «Αγαπητέ σύζυγε, Έχω. Ανάγκη. Περισσότερη. Βοήθεια» και δημοσιεύτηκε στο Facebook του Breastfeeding Mama Talk’s, ο Erlach περιγράφει τι ακριβώς χρειάζεται από τον σύζυγό της.

Η Erlach έγραψε: «Χτες τη νύχτα ήταν δύσκολο για σένα. Σου ζήτησα να προσέχεις το μωρό, ώστε να μπορέσω να πάω νωρίς στο κρεβάτι. Το μωρό φώναξε. Με λυγμούς, πραγματικά. Μπορούσα να τον ακούσω από τον επάνω όροφο και το στομάχι μου είχε δεθεί κόμπος, καθώς σκεφτόμουν αν θα έπρεπε να έρθω εκεί για να τον ανακουφίσω ή απλά να κλείσω την πόρτα, ώστε να κοιμηθώ επιτέλους. Τον ύπνο τον χρειαζόμουν απελπισμένα και έτσι επέλεξα το τελευταίο.»

Όμως, παρά την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στον εαυτό της εκείνη της συγκεκριμένη χρονική στιγμή όπου ήξερε ότι ο σύζυγός της θα μπορούσε να φροντίσει το μωρό, ο σύζυγος της Erlach «μπήκε μέσα στο δωμάτιο 20 λεπτά αργότερα, με το μωρό που εξακολουθεί να κλαίει με λυγμούς» και «έβαλε το μωρό στην καλαθούνα του δίπλα μου,  κάνοντας μια σαφή χειρονομία οτι τελείωσε με τη φύλαξη του».

Σύμφωνα με την Erlach, η κίνηση του αυτή την έκανε να θέλει να ουρλιάξει και να «ξεκινήσει έναν επικό καυγά»

Αντ ‘αυτού, αποφάσισε να γράψει σε ένα γράμμα τι χρειάζεται από τον σύζυγό της ως μαμά πλήρους απασχόλησης, ώστε να μην εμπίπτουν στους ίδιους τυπικούς ρόλους μητέρων-πατέρων που ακολουθούσαν οι γονείς τους.

Η επιστολή της Erlach προς τον σύζυγό της διευκρινίζει επίσης τους φόβους της ότι δεν είναι επαρκής μητέρα.

Έγραψε: «Ίσως οι φίλοι μας παίζουν κάποιον ρόλο μπροστά μας, ενώ από μέσα τους δυσκολεύονται και εκείνοι – στα κρυφά. Ίσως οι μαμάδες μας υπέφεραν σιωπηλά εδώ και χρόνια και τώρα, τριάντα χρόνια αργότερα, απλά δεν θυμούνται πόσο σκληρά ήταν όλα στην πραγματικότητα.»

«Ή ίσως, είναι απλά κάτι στο οποίο δεν είμαι αρκετά καλή…»

«Και όσο το σκέφτομαι, τόσο συνειδητοποιώ οτι: χρειάζομαι περισσότερη βοήθεια.»

Η μαμά τότε περιγράφει τι μπορεί να κάνει ο σύζυγός της για να την βοηθήσει, από πράγματα όπως να την ρωτάει αν θα ήθελε μια στιγμή να ξαπλώσει μέχρι να βάλει τα πιάτα στο πλυντήριο χωρίς να χρειάζεται να τον παρακαλέσει.

Είπε: «Είμαι άνθρωπος, και τρέχω με πέντε μόλις ώρες ύπνου. Νιώθω κουρασμένη όσο ποτέ. Σε χρειάζομαι.»

«Τα πρωινά σε χρειάζομαι να ετοιμάσεις τον μεγάλο για να μπορώ να φροντίσω το μωρό και να ετοιμάσω γεύματα για όλους» και να πιώ ένα φλιτζάνι καφέ. Και όχι, η προετοιμασία του παιδιού δεν σημαίνει να τον απασχολείς μπροστά στην τηλεόραση. Σημαίνει οτι θα το πας τουαλέτα, θα το ντύσεις, θα τον ταΐσεις το πρωινό, θα δεις αν θέλει νερό και θα ετοιμάσεις την τσάντα του για το σχολείο ».

«Τα Σαββατοκύριακα, χρειάζομαι περισσότερα διαλείμματα. Λίγες ώρες να μπορώ να βγω από το σπίτι μόνη μου. Ακόμα κι αν είναι μόνο μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο ή μέχρι το παντοπωλείο»γράφει.

Και «Τέλος, πρέπει να ακούω ότι είσαι ευγνώμων για όλα όσα κάνω. Θέλω να ξέρω ότι παρατηρείς ότι τα πλυντήρια μπαίνουν και ότι έχει ετοιμάσει ένα ωραίο δείπνο», γράφει η Erlach, προτού καταγράψει τα άλλα πράγματα που κάνει στο σπίτι και για τα οποία χρειάζεται ένα «ευχαριστώ».

Καταλήγει λέγοντας: «Κουνάω τη λευκή σημαία και παραδέχομαι ότι είμαι απλά άνθρωπος. Σου λέω πόσα χρειάζομαι γιατί αν συνεχίζω με τον ρυθμό που πάω, θα σπάσω. Και αυτό θα σε βλάψει, και εσένα, και τα παιδιά και την οικογένειά μας.

«Γιατί ας το αντιμετωπίσουμε: και εσύ με χρειάζεσαι.»

Από τότε η επιστολή της Erlach έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 3.000 φορές – και πολλές μαμάδες την επαινούν γι αυτό που έκανε και για όλα όσα παραδέχτηκε.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας