«Αγαπητέ μου σύζυγε: Είσαι ο τέλειος άντρας για την οικογένεια μας!»

«Αγαπητέ μου σύζυγε: Είσαι ο τέλειος άντρας για την οικογένεια μας!»

«Αγαπητέ μου σύζυγε: Είσαι ο τέλειος άντρας για την οικογένεια μας!»

Μερικές φορές το να είσαι γονιός είναι χάλια, αλλά είσαι τέλειος για όλο αυτό!

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Όταν οι άνθρωποι περιγράφουν τη μητρότητα σε νεαρά ζευγάρια, συζητούν την ομορφιά του τοκετού και τις χαρές των πρώτων επιτευγμάτων του μωρού.

Έχουν την τάση να αφήνουν έξω τα μέρη για τις άγρυπνες (και χωρίς σεξ) νύχτες, τις πονεμένες θηλές από το θηλασμό και το γεγονός ότι ξεχνάς πως είναι να μιλάς σε άλλους ενήλικες επειδή περνάς τα επόμενα 5 έως 7 χρόνια είτε έγκυος είτε μεγαλώνοντας παιδιά που χρειάζονται συνεχώς κάτι.

Αυτά είναι τα γεγονότα, φίλοι μου.

Αλλά εσύ, σύζυγε μου – ήρωα μου! Δεν σε πείραξε ποτέ η αυπνία. Ο εμετός και οι βρώμικες πάνες δεν σε ενόχησαν ποτέ. Και το κυνήγι ενός μικρού καταστροφέα έγινε η αγαπημένη σου ενασχόληση!

Είσαι ο ήρωάς μου.

Όταν το σώμα μου έγινε μια συρρικνωμένη δέσμη δέρματος και ραγάδων και κυτταρίτιδας –  πράγματα που ποτέ δεν θα επέστρεφαν στην πρώτη τους κατάσταση, χαμογέλασες και μου είπες ότι είμαι τόσο όμορφη. Ποτέ δεν θύμωνες όταν κάθε βράδυ νύσταζα απο τον θηλασμό, την καθαριότητα, το μαγείρεμα και το κυνήγι του μεγάλου μας γιού. Ποτέ δεν μου ζήτησες κάτι το οποίο δεν είχα κουράγιο να κάνω.

Με αγαπούσες ούτως ή άλλως.

Βλέπεις, κανείς δεν μας είπε ότι η μητρότητα, για εμάς, θα περιελάμβανε έναν κατάλογο διαγνώσεων, φαρμάκων, θεραπευτών, ειδικών ιατρών και στρατηγικών για να προσπαθήσουμε να δώσουμε κάθε ευκαιρία στο παιδί μας να πετύχει. Δεν το γνωρίζαμε όταν επιλέξαμε να κάνουμε μωρά.

Αλλά δεν έχεις χάσει ούτε ένα βήμα.

Υπήρξαν άγρυπνες νύχτες, νύχτες γεμάτες δάκρυα και νύχτες όπου ξυπνούσες μόνο και μόνο γιατί εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Αλλά πάντα ανακάμπταμε.

Δεν βιάζεσαι να κρίνεις, είσαι γενναιόδωρος, και ο τέλειος μπαμπάς για κάθε παιδί που αγαπά την περιπέτεια. Διδάσκεις τα παιδιά μας. Πηγαίνετε σε επικές περιπέτειες και σε αγαπούν γι ‘αυτό.

Είσαι λαμπρός, δημιουργικός, στοχαστικός και ανιδιοτελής. Εσύ είσαι το σύστημα υποστήριξης που δεν ήξερα ότι χρειάζομαι. Πλένεις πιάτα και βάζεις πλυντήρια – πιάτων και ρούχων!

Για αυτούς και για άλλους αμέτρητους άλλους λόγους, είμαι ευγνώμων για εσένα καθημερινά και είμαι ευγνώμων που ο Θεός μας έφερε μαζί για να αγαπήσουμε τα παιδιά μας με κάθε τρόπο!

Σ’αγαπώ. Όλη την ώρα. Κάθε μέρα.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας