Μπορεί η κατανάλωση μπύρας να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος της θηλάζουσας μαμάς;

Μπορεί η κατανάλωση μπύρας να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος της θηλάζουσας μαμάς;

Μπορεί η κατανάλωση μπύρας να αυξήσει την παραγωγή γάλακτος της θηλάζουσας μαμάς;

Ναι, αλλά δεν συμβαίνει λόγω του αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ λειτουργεί εναντίον σας!

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Οι θηλάζουσες μητέρες συχνά συμβουλεύονται από οικογένεια και φίλους να πιουν μια μπύρα για να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής γάλακτος. Και είναι αλήθεια ότι ένας πολυσακχαρίτης στο κριθάρι που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μπύρας φαίνεται να διεγείρει την προλακτίνη, η οποία βοηθά τις μητέρες να παράγουν περισσότερο γάλα. (Τα καλά νέα, αν σας αρέσει η γεύση της μπύρας, είναι ότι η μη αλκοολούχα μπύρα έχει το ίδιο διεγερτικό αποτέλεσμα.)

Το αλκοόλ, από την άλλη πλευρά, μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή γάλακτος. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα μωρά έχουν βρεθεί να πίνουν πολύ λιγότερο γάλα στις τέσσερις ώρες αφού η μητέρα τους πιει μια μπύρα.

Και μετά υπάρχει και το θέμα της έκθεσης του μωρού σας σε μια μικρή ποσότητα αλκοόλ. Το αλκοόλ υπάρχει στο μητρικό γάλα στο ίδιο επίπεδο με το αίμα. Και αυτό το επίπεδο μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται για 90 λεπτά αφού έχετε ένα ποτό. Ακόμα κι αν δεν ήπιατε πολύ, το μωρό σας είναι πολύ μικρό και ακόμα και λίγο αλκοόλ μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) συστήνει στις θηλάζουσες μητέρες να αποφεύγουν το αλκοόλ με την πιθανή εξαίρεση κάποιων μεμονωμένων περιστατικών. Προτείνει επίσης να περιμένετε δύο ώρες για να θηλάσετε μετά από ένα ποτό. (Το αλκοόλ θα καθαρίσει από το μητρικό γάλα ακριβώς όπως καθαρίζει από την κυκλοφορία του αίματός σας.)

Αν ανησυχείτε για την παραγωγή γάλακτος, επικεντρωθείτε στην τακτική και ισορροπημένη, θρεπτική διατροφή και τον θηλασμό. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον σύμβουλο θηλασμού προτού καταφύγετε σε σπιτικές μεθόδους.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας