«Χαμένη παιδική ηλικία…» (Φωτογραφίες)

0

000002-out

Όσα θα ακολουθήσουν αφορούν τις πιο φτωχές περιοχές της Κίνας. Πολλές φτωχές οικογένειες της Κίνας που δεν έχουν καμία οικονομική προοπτική, μετακομίζουν οικογενειακώς στην παραλία Jiaodong προκειμένου να ασχοληθούν με την αποξήρανση φυκιών στον ήλιο τα οποία ονομάζονται «φαιοφυκια» . Τα παιδιά που απαρτίζουν αυτές τις οικογένειες είναι βρέφη λίγων μηνών αλλά και έφηβοι.

00001

Η δουλειά αυτή είναι εποχιακή και ξεκινά κάθε Μάιο και είναι ιδιαίτερα σκληρή. Καθώς οι γονείς αυτών των παιδιών είναι απασχολημένοι δουλεύοντας από τις 3 τα ξημερώματα μέχρι το βράδυ, τα παιδιά αυτά αναγκάζονται να μείνουν μόνα τους και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Λόγω της απίστευτης ζέστης σκεπάζονται με τις πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούν οι γονείς τους για την αποξήρανση των φυκιων προκειμένου να προστατευθούν από τον ήλιο.

000003

Όσοι γονείς έχουν μωρά τα κουβαλάνε στις πλάτες τους ενώ δουλεύουν προσπαθώντας να βγάλουν όσα περισσότερα φύκια μπορούν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά των οικογενειών αυτών όπως το 6χρονο αγόρι της φωτογραφίας αναλαμβάνουν να προσέχουν τα μικρότερα αδέρφια τους. Ελπίζουν να τελειώσουν την δουλειά τους νωρίτερα οι γονείς τους για να αναλάβουν εκείνοι τα αδέρφια τους έστω για λίγο.

000005

Αυτό το τρίχρονο κοριτσάκι(Φωτογραφία έξω) είναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας και έχει αναλάβει να προσέχει την μικρή της αδερφή που είναι μόλις λίγων μηνών.Η μαμά της γέννησε την αδερφή της εν ώρα εργασίας και χρησιμοποίησε το δρεπάνι της δουλειάς για να κόψει τον ομφάλιο λώρο και ένα μπουκάλι αλκοόλ για να μην μολυνθεί. Η μαμά της ξεκουράστηκε 7 ημέρες και έπειτα ξαναξεκίνησε να δουλεύει παραδίδοντας την φροντίδα του μωρού της στην 3χρονη της κόρη.

00006

Τα 3 γεύματα της ημέρας καθορίζονται από τον εργοδότη και περιλαμβάνουν σούπα λαχανικών και δυο ψωμάκια κατά άτομο. Η ώρα του φαγητού είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας γιατί τα παιδιά τρώνε αυτά τα νόστιμα ψωμάκια αντί για τις πατάτες που βρίσκουν στο βουνό. Τα παιδάκια που δεν έχουν βγάλει ακόμη δόντια τρώνε από το ζουμί της σούπας με λίγο μουσκεμένο ψωμί.

Ο μισθός των γονιών καθορίζεται από την ποσότητα φυκιων που θα μαζέψουν μέσα σε ένα μήνα. Αν τους βοηθήσουν τα παιδιά τους στην δουλειά έχουν περισσότερες πιθανότητες να μαζέψουν περισσότερη ποσότητα φυκιων και να κερδίσουν κάτι παραπάνω.

00007

Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχουν σχολεία και τα παιδιά αυτά δεν πρόκειται να εκπαιδευτούν σε κάτι άλλο πέρα από την αποξήρανση φυκιών.Τα παιχνίδια των παιδιών αυτών είναι άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια που βρίσκουν στο έδαφος και χαίρονται πολύ όταν τα βρίσκουν.

Λένε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας. Φυσικά αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των παιδιών αυτών που δεν έχουν ούτε παιδική ηλικία ούτε μέλλον…

babyradio.gr- chinasmack.com-Γκαλίτσιου Μαριάννα