Δεύτερο όνομα για το παιδί επειδή δε σ’ αρέσει το πρώτο; Ξανασκέψου το!

0

Δεύτερο όνομα για το παιδί επειδή δε σ’ αρέσει το πρώτο; Ξανασκέψου το!

Βάπτιση

Το να δίνουμε όνομα σε ένα μωρό είναι μία από τις προτεραιότητες, ίσως και η πιο σημαντική, μετά από τη γέννα.

Πολλοί γονείς δεν επιθυμούν να δώσουν το όνομα των παππούδων και βρίσκονται στην «ατελείωτη» αναζήτηση για το καλύτερο όνομα για το μωράκι τους. Ονόματα ξεχωριστά, ονόματα πρωτότυπα και διαφορετικά.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Ορισμένοι άνθρωποι καταφεύγουν στη λύση του δεύτερου ονόματος καθώς δεν τους αρέσει το πρώτο ιδιαιτέρως καθώς υποχωρούν για αυτό και είναι κρίμα! Αρχικά, μπορεί κάποιο όνομα να μην είναι αρκετά εύηχο ή να το θεωρείτε παλιομοδίτικο μα η πραγματικότητα είναι κάπου στο ενδιάμεσο και το θέμα είναι άκρως υποκειμενικό.

Δεν γίνεται να μας αρέσουν όλα τα ονόματα αλλά όταν αγαπάμε πάρα πολύ έναν άνθρωπο το όνομα όχι μόνο μας αρέσει όσο περίεργο και αν είναι αλλά το συνηθίζουμε χωρίς να μας φαίνεται παράταιρο. Δεν είναι κρίμα λοιπόν να φορτώνουμε στο παιδί ένα ακόμη όνομα και να αλλοιώνουμε τα χαρακτηριστικά και τη μοναδικότητα του πρώτου;

Από την άλλη πλευρά όμως κάθε παιδί θα μπορεί να μπει στη διαδικασία όταν μεγαλώσει να επιλέξει ποιο από τα δύο του αρέσει περισσότερο ώστε να το αποκαλούν έτσι.

Σίγουρα ο καθένας έχει διαφορετική άποψη αλλά το σίγουρο είναι πως όποιο όνομα και να έχει το παιδί θα το αγαπήσετε και σας μη σας αρέσει αρχικά γιατί ανήκει στο μικρό σας.

Επιμέλεια για το BabyRadio: Αγγελική Κατσαντρίδου