Έρευνα: Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να πάει πολλά χρόνια πίσω την καριέρα μιας υποψήφιας μαμάς;

Έρευνα: Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να πάει πολλά χρόνια πίσω την καριέρα μιας υποψήφιας μαμάς;

Έρευνα: Ο ερχομός ενός μωρού μπορεί να πάει πολλά χρόνια πίσω την καριέρα μιας υποψήφιας μαμάς;

Ειδικοί ανακάλυψαν μετά από έρευνα, πως μια γυναίκα που γίνεται μητέρα, μπορεί να οδηγηθεί σε χαμένες ευκαιρίες προαγωγής και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με το υπόλοιπο προσωπικό στον εργασιακό χώρο. Επίσης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η νέα μητέρα δυσκολεύεται τόσο πολύ να προσαρμοστεί στις διαφορετικές προτεραιότητες, που αποφασίζει ακόμα και να παραιτηθεί.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

Περίπου οι μισές από τις μητέρες που ρωτήθηκαν, ανέφεραν πως ο ερχομός του μωρού τους είχε έναν αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα τους, με το 42% των ίδιων να πιστεύουν πως θα βρίσκονταν σε πλεονεκτικότερη θέση εάν δεν είχαν κάνει παιδιά. Επίσης, από την ίδια έρευνα προέκυψε πως το 37%  των εργαζόμενων μαμάδων, πιστεύουν πως υπέστησαν διακρίσεις από τότε που απέκτησαν παιδί.

Αναλαμβάνοντας την έρευνα, η Easy Offices μελέτησε 1.000 διαφορετικές μητέρες με παιδιά ηλικίας μεταξύ 1 και 13 ετών, και ανακάλυψε πως 4 στις 10 θα συμβούλευαν μια άλλη μητέρα να είναι ιδιαίτερα προσεκτική κατά την επιστροφή στη δουλειά της μετά από την άδεια μητρότητας.

Ειδικότερα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: Υπάρχουν πολλές γυναίκες που αυτή τη στιγμή θα αναρωτιούνται πως θα μπορούσε ο ερχομός ενός μωρού να επηρεάσει την καριέρα τους. Για αυτό το λόγο, ρωτήσαμε εκείνες τις μαμάδες που γνωρίζουν από προσωπική εμπειρία, προκειμένου να μάθουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχει ένα παιδί στη ζωή μιας μητέρας. Τα ευρήματα, επιβεβαιώνουν τόσο τη δυσκολία που παρουσιάζει η προσαρμογή στις νέες προτεραιότητες που έρχονται μαζί με ένα μωρό, όσο και τη δυσκολία επανένταξης στον εργασιακό χώρο.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας