Γιατί πρέπει να χαίρεστε αν είστε εργαζόμενη μαμά

Γιατί πρέπει να χαίρεστε αν είστε εργαζόμενη μαμά

Γιατί πρέπει να χαίρεστε αν είστε εργαζόμενη μαμά

Οι περισσότερες μανούλες που εργάζονται, νιώθουν τεράστιες ενοχές και αναρωτιούνται μήπως η απουσία τους κάνει τελικά κακό στο παιδί τους. Ωστόσο, αν χαλαρώσετε λίγο και απενοχοποιηθείτε θα δείτε και τα θετικά που υπάρχουν.

Ενημερώσου Πρώτος για Όλα τα νέα Προϊόντα και Προσφορές της FrezyDerm. Εγγράψου Τώρα!
Γιατί κάθε μέλος της οικογένειας έχει ανάγκη τη φροντίδα & περιποίηση που του αξίζει!

  • Συνεισφέρετε στα οικογενειακά έσοδα:
     Ειδικά στις εποχές που ζούμε, για πολλές γυναίκες η εργασία δεν είναι απλά μια επιλογή, αλλά απαραίτητη ανάγκη. Ταυτόχρονα δίνετε ένα καλό μάθημα στο παιδί σχετικά με το πώς βγαίνουν τα χρήματα.
  • Εκπληρώνετε τα όνειρά σας: Μπορεί το παιδί να είναι ό, τι πιο σημαντικό έχετε στη ζωή σας, αλλά τόσα χρόνια σπουδών, προσπάθειας και εργασίας δε σημαίνει ότι πρέπει να χαθούν.
  • Βοηθάτε το παιδί να ανεξαρτητοποιηθεί: Ένα παιδί που δεν είναι όλη την ήμερα κολλημένο στη μαμά του, γίνεται εκ των πραγμάτων πιο ανεξάρτητο και πιο κοινωνικό.
  • Αποτελείτε το καλύτερο πρότυπο για το παιδί σας: Το μικρό αναγνωρίζει σε εσάς έναν άνθρωπο που παράγει, που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, που θέτει στόχους και τους πραγματοποιεί και γενικά που είναι ένα δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας.
  • Νιώθετε ολοκληρωμένη ως προσωπικότητα: Μπορεί το να είστε μαμά να είναι ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή σας, αλλά δεν είστε μόνο αυτό. Είστε και πολλά άλλα πράγματα που μέσω της δουλειάς έχετε τη δυνατότητα να τα εκφράσετε.

Γι’ αυτό, μανούλες, απαλλαγείτε από τις ενοχές που νιώθετε ότι δεν περνάτε πολύ χρόνο με το παιδί σας και φροντίστε το χρόνο που περνάτε να τον χαίρεστε, να τον ζείτε και να τον αξιοποιείτε στο έπακρο.

Πηγή:mother.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας