Είμαι κουρασμένη!Δεν έχω διάθεση να παίξω μαζί του…

0

tired-mom3

Όταν επιστρέφετε από τη δουλειά σας κυνηγάει για να παίξετε. Εσείς νιώθετε τόσο κουρασμένη που το μόνο που έχετε στο μυαλό σας είναι πότε θα έρθει η ώρα να πέσετε στο κρεβάτ. Όταν πλησιάζει το Σαββατοκύριακο σας τρομάζει η σκέψη ότι θα πρέπει να περάσετε χρόνο μαζί του παίζοντας.

Αναρωτιέστε εάν είναι τόσο σημαντικό να παίζετε με το παιδί σας;

Το να παίζετε με το παιδί σας εκτός από το χρόνο που μοιράζεστε μαζί του, το βοηθάτε να μάθει πώς λειτουργούν τα παιχνίδια του, να αναπτύξει την παρατηρητικότητά του και την περιέργειά του κάτι που θα το βοηθήσει στο μέλλον ώστε να μπορεί να παίζει μόνο του ή με ένα άλλο παιδάκι.

Τι πρέπει να κάνετε

Όταν επιστρέψετε κουρασμένη από το γραφείο και δεν έχετε όρεξη και κουράγιο για παιχνίδι πείτε του για παράδειγμα «είμαι πολύ κουρασμένη γιατί όλη την ημέρα έκανα πολλά πράγματα στη δουλειά. Σου υπόσχομαι να παίξουμε το Σάββατο». Εάν εκείνο επιμένει μην του φωνάξετε, προτιμήστε να του προτείνετε να κάνετε κάτι άλλο μαζί όπως να του πείτε ένα παραμύθι ή ακόμα να ετοιμάσετε μαζί το τραπέζι για το δείπνο.

Είναι ανώφελο να καταπιέζεστε να παίξετε με το τρενάκι ή τα κουζινικά εάν δε σας αρέσουν τα συγκεκριμένα παιχνίδια.

Κάντε μια προσπάθεια να βρείτε ένα παιχνίδι που να σας ταιριάζει και να σας προσφέρει ευχαρίστηση όπως ένα παζλ ή ακόμα το να φτιάξετε ένα γλυκό μαζί του μετατρέποντας τη μαγειρική σε παιχνίδι.

Εάν δε σας ενθουσιάζει ούτε αυτό μην νιώθετε άσχημα.

Η επικοινωνία γονέα παιδιού δεν περνάει υποχρεωτικά μέσα από το παιχνίδι. Το βασικό είναι να βρείτε ένα πεδίο επαφής που να σας ευχαριστεί και να σας αρέσει και στους δύο.