Είμαι μια νέα μαμά και πρέπει να κάνω υστερεκτομή…

Είμαι μια νέα μαμά και πρέπει να κάνω υστερεκτομή…

Είμαι μια νέα μαμά και πρέπει να κάνω υστερεκτομή…

Όταν ήμουν 21 ετών, μια νοσοκόμα μου είχε πει: «Θα χρειαστείς υστερεκτομή. Απλά κάντο να τελειώνεις.»

Θυμάμαι ακόμα πώς αισθάνθηκα με αυτά τα λόγια…

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Διαβεβαίωσα τη νοσοκόμα ότι παρά τη μάχη μου με σοβαρή ενδομητρίωση, δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω υστερεκτομή. Ήξερα ότι ήθελα να γίνω μητέρα. Και παρόλο που σε εκείνο το σημείο της ζωής μου, δεν είχα καν κάποιον φίλο, σχεδίαζα να κρατήσω το σώμα μου άθικτο όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Θέλω να κάνω παιδιά μια μέρα», είπα. Η νοσοκόμα σήκωσε το φρύδι της και είπε ότι μάλλον δεν θα μπορούσα ποτέ να συλλάβω. Προσπάθησα να μην κλάψω. Και σύντομα, βρήκα ένα νέο γυναικολόγο.

 

Ήμουν αποφασισμένη να ζήσω με τον πόνο της νόσου μου. Υποβλήθηκα σε τέσσερις λαπαροσκοπικές διαδικασίες στις αρχές της δεύτερης δεκαετίας της ζωής μου. Έκανα ενέσεις ορμονών. Είχα κύστεις. Έκανα τεστ και συνήθως με κοιτούσαν με απελπισμένο βλέμμα οι γιατροί.

Σε ηλικία 28 ετών παντρεύτηκα. Δύο χρόνια αργότερα, αρχίσαμε να προσπαθούμε για μωρό. Όταν οι προσπάθειές μας απέτυχαν, πήρα χάπια για να με βοηθήσουν να κάνω ωορρηξία. Ακόμα καμία επιτυχία. Ευτυχώς, ένας γιατρός εξέτασε τα επίπεδα του θυρεοειδούς μου και όταν αποδείχθηκαν χαμηλά, μου ξεκίνησε με φαρμακευτική αγωγή.

Τον επόμενο μήνα, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο αρνητικών τεστ εγκυμοσύνης, πήρα ένα θετικό τεστ. Πόση χαρά! Ο γιος μου γεννήθηκε με έκτακτη καισαρική το Δεκέμβριο του 2012. Η αδελφή του, που ήρθε στη ζωή μας χωρίς προβλήματα, γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2016.

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα υποβληθώ σε υστερεκτομή. Εκτός από την ενδομητρίωση, έχω τώρα αναιμία και ινομυώματα μήτρας. Πονάω πολύ και έχω συνεχώς κράμπες.

Στο παρελθόν, θα είχα αγωνιστεί για να κρατήσω τη μήτρα μου.

Αλλά τώρα, είναι καιρός να την αφήσω να φύγει.

Δεν χρειάζεται πλέον να προωθήσω τη δυσφορία μου. Μπορώ τελικά να αποχαιρετήσω τον πόνο στη λεκάνη μου.

Είμαι νευρική για τη χειρουργική επέμβαση. Πρόκειται για μια σημαντική διαδικασία που απαιτεί μια νύχτα στο νοσοκομείο. Για τέσσερις εβδομάδες δεν θα μπορέσω να σηκώσω τη 19 μηνών κόρη μου ή να παίξω άνετα με τον πεντάχρονο μου γιο.

Αλλά είμαι τόσο ευγνώμων στον Θεό για τα παιδιά μου. Είμαι τόσο ευγνώμων που δεν άκουσα εκείνη τη νοσοκόμα όλα αυτά τα χρόνια, και δεν μετανιώνω ούτε ένα λεπτό που έχω περάσει με την ενοχλητική μήτρα μου.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας