Είναι ασφαλές να φοράω σουτιέν με μπανέλα κατά την εγκυμοσύνη μου;

Είναι ασφαλές να φοράω σουτιέν με μπανέλα κατά την εγκυμοσύνη μου;

Είναι ασφαλές να φοράω σουτιέν με μπανέλα κατά την εγκυμοσύνη μου;

Ναί. Το να φοράτε ένα σουτιέν με μπανέλα όταν είστε έγκυος δεν πρόκειται να προκαλέσει πρόβλημα υγείας για εσάς ή το μωρό σας.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Η ανησυχία για το σουτιέν με μπανέλα είναι ότι το σύρμα θα μπορούσε να εμποδίσει τη ροή του αίματος και κατά συνέπεια να εμποδίσει την παραγωγή γάλακτος, η οποία αρχίζει πολύ πριν φτάσει το μωρό σας. Αλλά αυτός ο φόβος είναι σε μεγάλο βαθμό αβάσιμος. Για να επηρεαστεί η παραγωγή γάλακτος, θα πρέπει να φοράτε πολύ σφιχτό σουτιέν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Και δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα σουτιέν και τα προβλήματα γαλουχίας συνδέονται.

Πολλές γυναίκες επιλέγουν σουτιέν χωρίς μπανέλα από το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο απλώς και μόνο επειδή τα βρίσκουν πιο άνετα. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες που προγραμματίζουν να θηλάσουν φοράνε σουτιέν χωρίς μπανέλα στο τέλος της εγκυμοσύνης τους, τόσο για να προετοιμαστούν για το θηλασμό όσο και για να δώσουν περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν οι  μαστοί τους.

Μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να πάτε για να διαλέξετε σουτιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα ειδικά καταστήματα μητρότητας και τα τμήματα εσωρούχων σε ορισμένα πολυκαταστήματα μπορούν να σας προσφέρουν πολλές επιλογές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Οι εμπειρογνώμονες εκεί μπορούν να σας μετρήσουν για να σας προτείνουν ένα σουτιέν που ταιριάζει και σας στηρίζει καλά.

Συμπερασματικά: Εάν το σουτιέν σας δεν είναι άνετο, μην το φοράτε. Εάν είναι άνετο, μπορείτε να το φορέσετε χωρίς να ανησυχείτε για κανένα στάδιο της εγκυμοσύνης σας.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας