Υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτώ να θηλάσω επειδή είμαι εύσωμη και έχω μεγάλο στήθος;

Υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτώ να θηλάσω επειδή είμαι εύσωμη και έχω μεγάλο στήθος;

Υπάρχει περίπτωση να δυσκολευτώ να θηλάσω επειδή είμαι εύσωμη και έχω μεγάλο στήθος;

Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα έχετε σημαντικά προβλήματα θηλασμού εξαιτίας του μεγέθους του στήθους σας ή του σώματός σας. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν πρόβλημα με το θηλασμό αν έχουν μεγάλο στήθος ή αν είναι υπέρβαρες, αλλά να θυμάστε ότι πολλές από αυτές τις μελέτες γίνονται με μικρό αριθμό γυναικών και οι ερευνητές γενικεύουν τα αποτελέσματα που ισχύουν για όλες. Ενώ τα συμπεράσματα της μελέτης είναι συχνά τρομακτικά και οριστικά, οι ερευνητές εξακολουθούν να εξελίσσουν τα πράγματα και η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος δεν έχουν προβλήματα στο θηλασμό.

Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν δυσκολία στο θηλασμό για πολλούς λόγους, αλλά τα μεγάλα στήθη ή το βάρος δεν είναι άμεση αιτία. Για παράδειγμα, μερικές φορές πρόκειται για θέμα τοποθέτησης, αλλά αυτό ισχύει για κάθε γυναίκα, ανεξάρτητα από το βάρος της. Μερικές φορές το μωρό σας δεν πιπιλίζει σωστά και πίνει αρκετό γάλα με αποτέλεσμα να πνίγεται. Οι γυναίκες που έκαναν καισαρική για πρώτη φορά και γυναίκες με διαβήτη μπορεί να ανακαλύψουν ότι χρειάζονται μερικές ακόμη ημέρες για να κατέβει το γάλα τους. Και μερικές φορές μετά τον τοκετό το σώμα σας θα έχει γενικευμένο πρήξιμο, το οποίο συμβαίνει και στο στήθος σας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει  την παραγωγή γάλακτος. Αλλά συνήθως μετά από μερικές ημέρες, το υγρό από το γενικευμένο πρήξιμο εξαπλώνεται και μπορείτε να θηλάζετε χωρίς προβλήματα.

Πολλοί γιατροί παρατηρούν τακτικά προβλήματα με χαμηλή παροχή γάλακτος σε γυναίκες που έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ). Πολλές από αυτές τις γυναίκες είναι παχύσαρκες, αλλά αυτό δεν είναι αναγκαστικά ο λόγος των προβλημάτων τους με την παροχή γάλακτος. Ο λόγος που το ΣΠΩ παρεμβαίνει στο θηλασμό δεν έχει αποδειχθεί, αλλά είναι πιθανό να σχετίζεται με ορμόνες. Και πάλι, εάν έχετε ΣΠΩ και είστε εύσωμη  ή έχετε μεγάλα στήθη δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να θηλάσετε.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας