Είσαι μαμά διδύμων; Έχεις 10 λόγους για να πετάς στα σύννεφα

Είσαι μαμά διδύμων; Έχεις 10 λόγους για να πετάς στα σύννεφα

Είσαι μαμά διδύμων; Έχεις 10 λόγους για να πετάς στα σύννεφα

Μόνο 10;! 100 λόγους μπορεί να βρει η καθεμιά μας για να περιγράψει αυτό που ζει κάθε μέρα: Την ευλογία να έχεις γίνει μαμά διδύμων!

Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, τα δίδυμά σου σε εκπλήσσουν. Από την ώρα κιόλας που τα είχες στην κοιλιά σου, ναι, από τότε ξεκίνησαν τα ωραία!

Και τώρα που τα έχεις αγκαλίτσα, τα ωραία δεν σταματάνε λεπτό.

Να, λοιπόν, 10 λόγοι που είναι τόσο υπέροχο να είσαι μαμά διδύμων, γραμμένοι από μια, τι άλλο, μανούλα:

1.2 σε 1. Δεν χάρηκα ούτε στιγμή την εγκυμοσύνη μου. Μάλιστα μετρούσα τις μέρες για να γεννήσω και να τελειώσει αυτό το μαρτύριο. Αφήστε τα 35, ναι, 35 κιλά που είχα πάρει…Τώρα που γέννησα και ξέρω ότι θα αργήσω να ξαναμείνω έγκυος (ποτέ δεν ξέρεις, βέβαια), εκτιμάω το ότι έκανα δύο παιδιά με μια εγκυμοσύνη.

2.Νιώθω σαν celebrity. Είμαι η μαμά των διδύμων. Με ξέρουν όλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση καθε φορά που θα βγούμε βόλτα με το διπλό καρότσι να μη σταθεί κάποιος και να μου πει «Δίδυμα;» με θαυμασμό, λες και έχω κατακτήσει χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς. Εντάξει, είναι ωραία να νιώθεις ξεχωριστή.

3.Αγαπάω τον άντρα μου ακόμα πιο πολύ. Γιατί ο μπαμπάς των διδύμων δεν είναι ένας απλός μπαμπάς. Είναι σαν μια δεύτερη μαμά. Στις 3 τη νύχτα, όταν είμαστε και οι δυο λερωμένοι από γουλίτσες και εξουθενωμένοι, συνειδητοποιώ πόσο λατρεύω αυτόν τον άντρα.

4.Μέχρι τώρα το να μεγαλώνω δίδυμα μου έχει φανεί σαν να τρέχω κάθε μέρα μαραθώνιο. Αν και υπάρχουν στιγμές που θα προτιμούσα να φορέσω τα αθλητικά μου και να τρέξω σε αληθινό μαραθώνιο παρά να μείνω στο σπίτι… Έρχονται όμως εκείνες οι στιγμές που το ξεχνάς. Τα χαμογελάκια, τα βηματάκια, οι αγκαλίτσες, τα πρώτα λογάκια. Και το καλύτερο; Εάν χάσεις κάποια από τις σημαντικές αυτές στιγμές, συνήθως λίγες μέρες μετά την βλέπεις από το άλλο σου παιδί. Τέλειο;

5.Τα καλύτερα φιλαράκια. Ακόμα δεν το έχω ζήσει αυτό, αν και όλοι οι γονείς διδύμων μου λένε ότι θα είναι κολλητοί. Προς το παρόν δαγκώνει, χτυπάει και σπρώχνει ο ένας τον άλλον. Περιμένω πώς και πώς τη στιγμή που θα κάθονται παρέα στο χαλί και θα παίζουν ενώ εγώ θα πίνω τον καφέ μου στον καναπέ… Αχ!

6.Έχεις την τέλεια δικαιολογία: Δεν σου κάνουν τα ρούχα σου ούτε 18 μήνες μετά τον τοκετό; Δεν θες να πας στο γάμο του (ξινού) συναδέλφου του άντρα σου; Δεν σηκώνεις τα τηλέφωνα; Ακυρώνεις κάτι τελευταία στιγμή; Ε, είσαι δικαιολογημένη. Έχεις δίδυμα!

7.Το δέσιμό τους… Τα μικρά μου έχουν αρχίσει να μιλάνε και κάθε πρωί που ξυπνάνε αρχίζουν τις κουβεντούλες μέσα στην κούνια. Κάθομαι πίσω από τη μισάνοιχτη πόρτα και τους χαζεύω. Λιώνω, κανονικά.

8.Η ευγένεια των άλλων: Οικογένεια, φίλοι, ακόμα και άγνωστοι προθυμοποιούνται να σε βοηθήσουν όταν έχεις δίδυμα. Κάθε βοήθεια δεκτή. Δεν γίνεται και αλλιώς.

9.Ατελείωτο κέφι: Μπορεί να σκας ένα σωρό λεφτά σε πάνες αλλά σίγουρα δεν χρειάζεται να πληρώσεις συνδρομή σε καλωδιακή τηλεόραση. Έχεις την ψυχαγωγία μέσα στο σπίτι σου. Πολύ γέλιο!

10.Είσαι μαμά. Τα μωρά σου είναι υγιή. Ο άντρας σου σε αγαπάει. Είσαι ευτυχισμένη. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που κάνει μια μαμά διδύμων να πετάει στα σύννεφα!

Πηγή:  mytwins.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας