Μαμάδες, είστε γεννημένες για να τα καταφέρνετε και στα δύσκολα!

Μαμάδες, είστε γεννημένες για να τα καταφέρνετε και στα δύσκολα!

Μαμάδες, είστε γεννημένες για να τα καταφέρνετε και στα δύσκολα!

Κάθισα με τη φίλη μου, φορώντας πουλόβερ και κολαν και οι δύο, έχοντας κότσους τα μαλλιά μας και με τα πόδια μας κουλουριασμένα στον καναπέ μου. Σκούπιζε τα δάκρυα από τα μάτια της ενώ είχα αρχίσει να δακρύζω και εγώ. Τα λόγια της ήταν πολύ οικεία.

«Λυπάμαι, είναι τόσο δύσκολο τώρα, έτσι δεν είναι;» είπα.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Σκούπισε τη μύτη της καθώς κούνησε το κεφάλι της σε συμφωνία. Είχε τρία παιδιά κάτω των 3ων, και είχα τρία παιδιά κάτω των 5 και ήμασταν κουρασμένες, φουσκωμένες, πεινασμένες και συναισθηματικές. Έφτασα στον καναπέ και άρπαξα το χέρι της. Εκεί βρισκόμασταν, πνιγμένες στα χαρακώματα της μητρότητας, αλλά και οι δύο ξέραμε ότι πέρα από τα δάκρυα υπήρχε κάτι βαθύτερο.

Αυτό δεν είναι που πραγματικά θέλουμε; Να μας δει κάποιος στο χάος μας, να μας συναντήσει στα δάκρυα μας, να πιάσει το χέρι μας και να συμφωνήσουμε ότι είναι δύσκολο; Να αναγνωρίσει κάποιος την βαθιά αίσθηση της εξάρτησης από τους μικροσκοπικούς μας ανθρώπους και να παραδεχτούμε ότι είμαστε εξαντλημένες…

Αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι κάποιος να γνωρίζει επίσης ότι ακόμα και με όλες τις δυσκολίες, είμαστε γεννημένες για αυτό. Για σκληρά πράγματα. Θέλουμε κάποιον να μας κοιτάξει στα μάτια και να καταλάβει ότι το βάρος αυτής της δουλειάς δεν είναι περισσότερο από την αγάπη που έχουμε για τα παιδιά μας. Ότι ακόμη και στις δύσκολες μέρες μας και ακόμα περισσότερο τις νύχτες, στο κλάμα και στην αποστείρωση και στο κόψιμο των νυχιών και στους κολικούς, τα καταφέρνουμε! Γι’ αυτό είμαστε γεννημένες!  

Για να βάλουμε τα γενναία πρόσωπά μας και να είμαστε οι μητέρες που τα παιδιά μας χρειάζονται.

Να αγωνιστούμε για τις καρδιές των παιδιών μας.

Για να αγωνιστούμε για τις δικές μας καρδιές.

Από τα πρώτα νυσταγμένα ματάκια το πρωί, το μεσημεριανό που ποτέ δεν τους αρέσει, το απόγευμα με τα ατελείωτα παιχνίδια και την τρελή ρουτίνα πριν τον ύπνο… είμαστε γεννημένες για όλα αυτά!

Θα υπάρξουν μέρες που δεν θα βλέπουμε το σκοπό μας. Θα υπάρξουν εποχές που νιώθουμε ότι χάνουμε. Θα υπάρξουν ακόμη και μέρες που δεν θα ξέρουμε ποιοι είμαστε. Αλλά μην υποχωρείςσε αυτά τα ψέματα, φίλη μαμά. Αντίθετα, βρες αυτό για το οποίο προορίζεσαι. Και κάτσε εδώ δίπλα μου στον καναπέ – κουρασμένη, εξαντλημένη, πεινασμένη, συναισθηματική και δυνατή.

Ναι, είναι δύσκολο. Ναι, είναι αμείλικτο. Και ναι, μερικές μέρες το βάρος του είναι πάρα πολύ. Αλλά είσαι μαμά!

Έχεις γίνει η γυναίκα που γεννήθηκε για να κάνει τα σκληρά πράγματα. Έχεις μετατραπεί σε πρωταθλήτρια  της καρδιάς της οικογένειάς σου. Έχω γίνει σαν εσένα. Όλες μας έχουμε γίνει σαν εσένα.

ΕΙΣΑΙ ΜΗΤΕΡΑ!

 

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας