Μικρέ μου… Μια μέρα πολύ σύντομα…θα μεγαλώσεις!

Μικρέ μου… Μια μέρα πολύ σύντομα…θα μεγαλώσεις!

Μικρέ μου… Μια μέρα πολύ σύντομα…θα μεγαλώσεις!

Και τότε μεγάλωσες.

Έτσι απλά.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

Προσπάθησα τόσο σκληρά να κρατήσω την κάθε στιγμή. Για να αναπνεύσω τη γλυκιά σου μυρωδιά όσο κούρνιαζες στο στήθος μου. Να επιβραδύνω και να απολαύσω αυτές τις στιγμές γιατί ήξερα πόσο γρήγορα θα περνούσαν. Βλέπω πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος με τα αδέλφια σου.

Στη συνέχεια, όμως, προσπάθησα να σου βάλω τις γλυκές πιτζάμες σου, αυτές που μου θυμίζουν πόσο μικρός είσαι και δεν σου κάνουν. Έχεις μεγαλώσει λίγο και μένω να αναρωτιέμαι πώς συνέβη αυτό. Πώς θα μπορούσε ο χρόνος να φύγει τόσο γρήγορα. Αναρωτιέμαι αν έμεινα αρκετά, αν επιβράδυνα αρκετά και αν μου άρεσε αρκετά.

Παρατηρώντας να μεγαλώνεις είναι τόσο γλυκόπικρο. Θέλω να σε κρατήσω μικρό και κοντά στο στήθος μου, θέλω να αναπνεύσω τη δική σου γλυκιά μυρωδιά, θέλω να σε κρατάω αγκαλιά συνέχεια. Αλλά μια μέρα . . . μια μέρα πάρα πολύ σύντομα, θα είσαι πολύ μεγάλος για να κουρνιάζεις στο στήθος μου. Τα πόδια σου θα τυλίγονται γύρω μου και θα ξεκουράζεις το κεφάλι σου στον ώμο μου.

Μια μέρα πολύ σύντομα, αυτή η γλυκιά μυρωδιά του μωρού θα φύγει και θα έχεις το δικό σου άρωμα, που θα μπορώ να εντοπίσω οπουδήποτε και να μυρίσω στα ρούχα σου. Μια μέρα πολύ σύντομα θα πρέπει να βρω νέα αγαπημένα ρούχα γιατί τα παλιά θα σου είναι πολύ μικρά. Μια μέρα πολύ σύντομα θα τρέχεις με τον αδελφό και την αδελφή σου, αντί να κάθεσαι φασκιωμένο στο στήθος μου όσο προσπαθώ να τελειώσω τις δουλειές μου.

Μια μέρα πολύ σύντομα. . . θα μεγαλώσεις.

Και αυτές οι στιγμές θα είναι γεμάτες από θαυμασμό, γέλιο και αγάπη. Αυτές οι στιγμές θα είναι καταπληκτικές και θα γεμίσουν την καρδιά μου με χαρά. Αλλά θα μου λείψουν βαθιά οι στιγμές που ήσουν μωρό, όπως έγινε και με τα αδέλφια σου. Μου λείπουν ήδη και δεν έχουν φύγει ακόμη.

Έτσι μέχρι τότε, μικρέ μου, θα συνεχίσω να απολαμβάνω τις στιγμές. Θα συνεχίσω να σε κρατάω στο στήθος μου. Θα παρατείνω λίγο περισσότερο την ώρα που σε ταΐζω. Θα απολαύσω εσένα και το πόσο μικρός είσαι ακόμη.

Γιατί μια μέρα πολύ σύντομα. . . θα μεγαλώσεις.

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας