Ποιες φράσεις πρέπει να λέτε τακτικά στο παιδί

Ποιες φράσεις πρέπει να λέτε τακτικά στο παιδί

Ποιες φράσεις πρέπει να λέτε τακτικά στο παιδί

Κατά τη διάρκεια της ανατροφής θα χρειαστεί να επαναλάβετε σχεδόν…φορτικά ορισμένες φράσεις στο παιδί σε διάφορα θέματα και για διάφορους λόγους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 6 ρολόγια και 6 σετ περιποίησης για αγοράκι και κοριτσάκι!!!

Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει μερικές από αυτές:

«Σε αγαπώ πολύ!»

Ό,τι πιο σημαντικό και όμορφο για την ψυχούλα του. Καλό είναι να το δείχνετε, όμως ακόμα καλύτερο να εκδηλώνετε και με λόγια την αγάπη σας για εκείνο. Μην ξεχνάτε ότι είναι μικρό και τα λόγια έχουν μεγαλύτερη αξία.

«Είμαι εδώ ό,τι με χρειαστείς!»

Το παιδί θα πρέπει να ξέρει ότι μπορεί πάντοτε να βασίζεται στη βοήθειά σας, με οποιονδήποτε τρόπο, άρα λοιπόν θα πρέπει να του το κάνετε σαφές.

«Πρόσεξε!»

Αυτή η προτροπή, συνοδευόμενη κάθε φορά από το τι πρέπει να προσέξει το μικρό σας, είναι στην ημερήσια διάταξη. Το παιδί μαθαίνει τον κόσμο γύρω του, μπορεί να έχει και άγνοια κινδύνου, οπότε πρέπει να είσαστε συνεχώς σε εγρήγορση να το προστατέψετε από επίφοβες καταστάσεις.

«Κάνε λίγο ησυχία!»

Σε όποια ηλικία κι αν είναι, τα παιδιά είναι θορυβώδη, με διάφορους τρόπους και οποιαδήποτε στιγμή μέσα στην ημέρα. Η παραπάνω είναι μια φράση την οποία θα χρειαστεί να πείτε άπειρες φορές στην πάροδο των ετών!

«Όλα καλά θα πάνε!»

Όταν το παιδί σας είναι λυπημένο ή προβληματισμένο με κάτι, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Εκεί λοιπόν ερχόσαστε εσείς να το καθησυχάσετε με λόγια και έργα (αγκαλιές, φιλιά κτλ) και θα δείτε πόσο πολύ θα το βοηθήσετε.

«Σε παρακαλώ!»

Πολλές φορές, είτε από απλή ευγένεια, είτε για να πείσετε με όμορφο τρόπο το μικρό σας να κάνει κάτι, θα χρειαστεί να πείτε αυτές τις δύο λέξεις. Το θέμα όμως είναι να μη γίνεται επιτηδευμένα, ούτε επειδή έχετε χάσει το κουράγιο σας, αλλά να σας βγαίνει πηγαία.

Είναι σαφές ότι οι φράσεις που θα χρειαστεί να επαναλάβετε στο παιδί σας είτε για να δείξετε την τρυφερότητά σας, είτε για να πειθαρχήσει, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο είναι άπειρες. Οι παραπάνω είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες.

Πηγή:mother.gr

Share.

Αφήστε το σχόλιο σας